Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Het grote verschil tussen Verstappen en Leclerc: "Max had dat al op zijn zeventiende"

F1-wereldkampioen Damon Hill weet wat Charles Leclerc mist ten opzichte van Max Verstappen om wereldkampioen te worden. Iets wat Verstappen eigenlijk in het begin van zijn F1-carrière al had.

De vraag is niet of Max Verstappen dit seizoen kampioen zal worden, maar in welke race. De Nederlander is dit jaar oppermachtig en houdt iedereen in de WK-stand ruim achter zich. De Red Bull-coureur staat op het moment maar liefst 116 punten voor op concurrent Charles Leclerc. Voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt liet eerder al weten dat Leclerc iets mist om kampioen te kunnen worden. Vooral als zijn concurrent Verstappen is. Wat er precies mist, dat liet Todt in het midden, maar F1-wereldkampioen Damon Hill weet wat hij bedoelt. "Het is denk ik het gevoel van comfort en vertrouwen dat Max heeft", begint Hill in de F1 Nation podcast. "De eerste keer dat we hem interviewde was hij 17 en hij wist gewoon hoe hij zich moest opstellen. Hij was toen al zo zelfverzekerd. Het was echt ongelooflijk voor iemand van 17." "En Charles is een zeer charmante, intelligente jonge, maar hij is angstig. De eerste keer dat ik hem hoorde zeggen: 'Het spijt me echt jongens, dat was compleet mijn fout'. Je kunt toch niet bedenken dat Michael Schumacher zoiets zou zeggen (na een crash, red.)", zegt Hill met een lach. "Het is heel eerlijk, maar dat hoeft niet iedereen te weten."

"Max maakt zich nergens druk om"

Op papier zou Verstappen in Singapore al kampioen kunnen worden. Of de druk op de Nederlander hierdoor extra groot is? Dat denkt Hill niet, aangezien Verstappen zich eigenlijk nergens druk over maakt. "Als je aan Max vraagt of hij zich ergens druk over maakt, zegt hij: 'Dat zal geen probleem zijn. Het is zoals het is.' Zijn gedachtegang is nu perfect om goed om te kunnen gaan met de druk in de Formule 1", legt Hill uit. "Je moet zoiets gewoon uit je hoofd zetten, dat is de tactiek. Dat is wat iedere topsporter moet doen. Je moet gewoon doen wat je moet doen en dat zegt Max ook steeds als je het aan hem vraagt. Hij heeft al een kampioenschap op zijn naam staan. Als het zijn eerste zou zijn, dan zou er wel wat spanning zijn."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten