© Renault F1

Nieuwsoverzicht

"Het is beter als Alonso en Sainz niet in Formule 1 samenwerken"

02 aug. 2018 13:50 René Oudman 0 reacties
Het heeft er alle schijn van dat Carlos Sainz het geel van Renault na het einde van dit Formule 1-seizoen verruilt voor het oranje van McLaren. De Spanjaard zou vervangen worden door Esteban Ocon (nu nog Force India) om op zijn eigen beurt de plek in te nemen van Stoffel Vandoorne.

Pedro de la Rosa, voormalig teamgenoot van Jos Verstappen en in het verleden test- en reserverijder van McLaren, weet niet of het zo'n verstandige keuze van Sainz is om naar de stal waar Fernando Alonso overduidelijk de nummer één is, te verkassen. De Spanjaard doet zijn uitspraken bij radiostation Cardena Ser.

Gevraagd of McLaren een perfect team zou creëren door Alonso en Sainz in te zetten, begint De la Rosa (105 Grands Prix, één podium) te twijfelen. "Het lijkt me beter als ze niet samenwerken. Voor Carlos zal het lastig zijn om te fungeren als teamgenoot van Fernando. Het zou beter zijn als Fernando McLaren verlaat, want anders kan de carrière van Carlos eronder lijden."

De la Rosa (47) is van mening dat Renault bovendien een grote fout begaat als de Regie hem laat gaan. "Toch zal Carlos wel goed terecht komen, daarvoor heeft hij genoeg laten zien in de koningsklasse."

Sainz reed tot dusver 72 Grands Prix en scoorde gemiddeld precies twee punten per wedstrijd. Zijn hoogste kwalificatiepositie was een vijfde plaats, deze bereikte hij in Spanje 2015 en afgelopen weekend in Hongarije. Eénmaal kwam Sainz als vierde over de eindstreep, dat was vorig jaar in Singapore het geval.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen