Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Het kenmerkende verschil tussen F1-kampioen Verstappen en Hamilton & Vettel

Nu Max Verstappen heel snel aan het klimmen is op de grootste lijsten der F1-lijsten, vergelijkt Helmut Marko zijn stercoureur met een andere voormalig Red Bull-oogappel en twee andere hele grote kampioenen.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Door zijn zege afgelopen raceweekend in Brazilië is Verstappen in de lijst met meeste F1-zeges aller tijden gestegen tot de vierde plek. Hij haalde Alain Prost in en kan in Las Vegas al op gelijke hoogte komen met niemand minder dan Sebastian Vettel, die in zijn carrière 53 keer won.

Logischerwijs is de 'tweede vader' van Verstappen, Helmut Marko, heel blij met de prestaties van zijn stercoureur. "De performance van Max Verstappen in Brazilië vat het gehele seizoen samen", zo laat de Red Bull-adviseur optekenen in gesprek met Sky Sport. "Hij rijdt op een ongekend hoog niveau en maakt geen enkele fout."

Loyaliteit

De ene oogappel van Marko kan dus al heel snel de ander bijhalen op die prachtige F1-lijst. De Oostenrijker ziet echter een kenmerkend verschil tussen Verstappen en Vettel, maar ook tussen Verstappen en bijvoorbeeld Hamilton of Schumacher.

"Tja, 26 jaar, 52 overwinningen en dat allemaal met één en hetzelfde team. Coureurs als Hamilton en Vettel hadden daar meer teams voor nodig. Dat toont aan hoe loyaal Verstappen is en hoe het hele team hier geweldig op elkaar is ingespeeld", aldus Marko.

Hamilton verkaste na zes F1-seizoenen namelijk van McLaren naar Mercedes, terwijl Vettel het Red Bull-team na vier wereldtitels en een minder jaar inruilde voor Ferrari. Overigens wonnen Hamilton en Schumacher als enige coureurs nog meer races voor één team dan Verstappen.

De Brit won tot op heden 82 keer voor Mercedes en Schumacher was in zijn hoogtijdagen 72 keer zegevierend namens het Ferrari-team. Vettel wist ooit 38 keer te winnen voor Red Bull, waarmee hij tot en met de GP van Monaco van dit jaar bovenaan stond op de lijst met meest succesvolle Red Bull-coureurs.

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"