Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Het Koningshuis duikt de Formule 1-simulator in

De goede prestaties van Max Verstappen zijn ook aan het Koningshuis niet voorbij gegaan. Dinsdag zullen de Nederlandse prinsessen van het Koningshuis namelijk hun opwachting maken in Formule 1-simulatoren tijdens de Koningsdagviering op de High Tech Campus in Eindhoven.

Verstappen focus
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Eindhoven, de stad waar ook het kantoor van RacingNews365 is gevestigd, mag zich opmaken voor een speciale Koningsdag. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane brengen een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven, waar onder meer de spectaculaire Formule 1-simulators staan opgesteld die zijn gebouwd door het bedrijf Build4Performance uit Hoogeveen.

De prinsessen worden uitgedaagd om, ieder in een 'eigen' simulator, de strijd met elkaar aan te gaan op het digitale Circuit van Zandvoort, dat Build4Performance-eigenaar Martijn van der Woord met zijn team voor de gelegenheid heeft aangekleed in Koningsdagstijl, met onder meer raceauto's in rood, wit en blauw. De prinsessen racen één ronde tegen elkaar. Met een beetje geluk nemen aansluitend ook de koning en koningin plaats in de oranje sims, die bij velen bekend zijn van het Formule 1 Café op Ziggo Sport.

"Normaal zijn wij al te zien op het hoogste niveau, maar nu dus zelfs op koninklijk niveau", zegt Van der Woord in gesprek met RacingNews365. "Opnieuw een mooie opsteker voor het bedrijf dat niet alleen landelijk, maar ook internationaal aan de weg timmert. Want het betekent immers dat de televisiecamera's van de NOS vol op de Formule 1-simulators gericht zullen zijn. Met een beetje geluk zijn ze vanaf 12.30 uur een kwartier lang in beeld."

Sinds november is oud-coureur Robert Doornbos partner & brand ambassador van Build4Performance. Hij werd door de Koningsdagorganisatie in Eindhoven, die koos voor e-sport als centraal thema, benaderd met de vraag of hij iets kon doen met e-racing. Daarop werd besloten om de F1-sims in te zetten waardoor Nederland vandaag in ieder geval de prinsessen van het Koningshuis terug zal zien in een 'Formule 1-bolide'.

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona