Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Het Koningshuis duikt de Formule 1-simulator in

De goede prestaties van Max Verstappen zijn ook aan het Koningshuis niet voorbij gegaan. Dinsdag zullen de Nederlandse prinsessen van het Koningshuis namelijk hun opwachting maken in Formule 1-simulatoren tijdens de Koningsdagviering op de High Tech Campus in Eindhoven.

Verstappen focus
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Eindhoven, de stad waar ook het kantoor van RacingNews365 is gevestigd, mag zich opmaken voor een speciale Koningsdag. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane brengen een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven, waar onder meer de spectaculaire Formule 1-simulators staan opgesteld die zijn gebouwd door het bedrijf Build4Performance uit Hoogeveen.

De prinsessen worden uitgedaagd om, ieder in een 'eigen' simulator, de strijd met elkaar aan te gaan op het digitale Circuit van Zandvoort, dat Build4Performance-eigenaar Martijn van der Woord met zijn team voor de gelegenheid heeft aangekleed in Koningsdagstijl, met onder meer raceauto's in rood, wit en blauw. De prinsessen racen één ronde tegen elkaar. Met een beetje geluk nemen aansluitend ook de koning en koningin plaats in de oranje sims, die bij velen bekend zijn van het Formule 1 Café op Ziggo Sport.

"Normaal zijn wij al te zien op het hoogste niveau, maar nu dus zelfs op koninklijk niveau", zegt Van der Woord in gesprek met RacingNews365. "Opnieuw een mooie opsteker voor het bedrijf dat niet alleen landelijk, maar ook internationaal aan de weg timmert. Want het betekent immers dat de televisiecamera's van de NOS vol op de Formule 1-simulators gericht zullen zijn. Met een beetje geluk zijn ze vanaf 12.30 uur een kwartier lang in beeld."

Sinds november is oud-coureur Robert Doornbos partner & brand ambassador van Build4Performance. Hij werd door de Koningsdagorganisatie in Eindhoven, die koos voor e-sport als centraal thema, benaderd met de vraag of hij iets kon doen met e-racing. Daarop werd besloten om de F1-sims in te zetten waardoor Nederland vandaag in ieder geval de prinsessen van het Koningshuis terug zal zien in een 'Formule 1-bolide'.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

3 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'