Het miljoenencontract van Lewis Hamilton

19 jul. 2018 12:25 Ruud Dimmers 1 reacties
Mercedes-coureur Lewis Hamilton zette vandaag zijn handtekening onder een nieuw contract. De tweejarige deal legt hem financieel geen windeieren.

Hamilton is de succesvolste coureurs van de afgelopen seizoenen. Met drie wereldtitels in vier jaar tijd kon hij zijn eisenpakket flink verhogen. Voor Mercedes was er veel aan gelegen om Lewis te overtuigen om nog minimaal twee seizoenen door te gaan.

Op financieel vlak moest de Brit concurrent Sebastian Vettel voor zich dulden. De Duitser verdient in de komende jaren bij Ferrari liefst $ 150 miljoen in drie jaar tijd, maar met de nieuwe deal van Lewis is het gat grotendeels gedicht. Britse media melden dat de nieuwe deal, die tot en met 2020 loopt om en nabij de $ 45 miljoen per jaar oplevert.

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet zich al ontvallen dat hij graag na 2020 door wil gaan met Hamilton. Grote vraag is op de Brit tegen die tijd de Formule 1 niet gedag zegt om zich te gaan richten op andere projecten. Zo wil Lewis aan de slag in de muziekwereld en geniet ook de modewereld zijn aandacht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen