Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Het nieuwe leven van McLaren-simulatorcoureur Rudy van Buren

De Nederlander Rudy van Buren won in 2017 McLarens 'Worlds Fastest Gamer' competitie. Van een gamer veranderde hij in een volwaardig lid van het McLaren Formule 1-team. Zijn leven kwam er totaal anders uit te zien.

De honger naar games is wel wat minder geworden nu Rudy van Buren regelmatig in de simulator van McLaren zit: "Als ik thuiskom na een weekje in Woking, laat ik de PC enkele dagen links liggen. Maar al gauw begint het dan weer te kriebelen en begeef ik me weer online", zo schetst Van Buren zijn nieuwe leven na het winnen van de Worlds Fastest Gamer competitie.

Hobby en werk lopen zo door elkaar voor Van Buren, die natuurlijk niet zal klagen over dat luxeprobleem. Zijn leven is compleet anders dan nog geen twee jaar geleden. Als volwaardig lid van het McLaren Formule 1-team mag hij dingen doen waar hij voorheen alleen maar van kon dromen, van het rijden van demorondjes tijdens F1-weekenden tot deelname aan de Race of Champions in 2018. Eén unieke ervaring steekt echter met kop en schouders boven alles uit, verklapt de Nederlander in gesprek met WTF1 : "Het Goodwood Festival of Speed." McLaren liet Van Buren de heuvel op rijden met de M23, waarmee Emerson Fittipaldi als eerste McLaren-coureur de titel pakte in 1974. "Dat was zo'n ontzettende blijk van vertrouwen van McLaren in mijn kunnen. Ze geloofden dus dat ik echt een aardig potje kon sturen. Om die legendarische wagen de heuvel op te rijden, was echt ontzettend gaaf." Voor mensen die net zo ver willen komen als hij zelf heeft hij eigenlijk maar één tip: "Rijd zoveel mogelijk rondjes, maak zoveel mogelijk uren. Niemand is die eerste paar rondjes direct snel. Als je geniet van wat je doet en het ervoor over hebt om er duizenden uren in te steken, dan kom je er wel!"

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'