Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Het ongeëvenaarde unicum van de Grand Prix van Italië

De Grand Prix van Italië was er blij vlagen een om van te smullen en bracht bovendien opmerkelijke statistieken voort. Kimi Raikkonen vierde zijn 100ste podiumplaats en Lewis Hamilton evenaarde het aantal overwinningen van Michael Schumacher op Monza. Maar wat dacht je van deze? Voor het eerst in de Formule 1-geschiedenis hebben alle Formule 1-coureurs punten gescoord.

Een groot 'dankjewel' gaat daarvoor uit naar de jongens van Haas F1, die in de ogen van de wedstrijdleiding een illegale auto op de grid brachten. De daaropvolgende diskwalificatie hielp Sergey Sirotkin aan de tiende plaats, goed voor zijn eerste WK-punt en goed voor een unicum in de Formule 1.

Willliams kwam sowieso opvallend sterk voor de dag. Zo meldde Lance Stroll zich op zaterdag plotsklaps in Q3. Dat droeg ook weer bij aan een zeldzaamheidje. In Q3 stonden auto's van acht verschillende teams aan het vertrek. De posities vijf t/m tien werden ingenomen door steeds een ander team. Het was voor het laatst tijdens de GP van Oostenrijk van 2015 dat er acht verschillende auto's aan de start stonden in Q3.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden