Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

"Het ontbreekt Ferrari momenteel aan sterk leiderschap"

Ferrari is na de zomerstop sterk teruggekeerd. De Italiaanse grootmacht won drie races en legde het vuur aan de schenen van het Mercedes-team. Toch ging er voornamelijk op tactisch gebied het een en ander mis. Volgens tweevoudig Le Mans-winnaar JJ Lehto ligt de schuld daarvan bij het huidige management van het team uit Maranello.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Na de tegenvallende prestaties in de tweede seizoenshelft van 2018 slachtofferde Ferrari toenmalig teambaas Maurizio Arrivabene. In aanloop naar het huidige Formule 1-seizoen werd Mattia Binotto door de renstal naar voren geschoven om de positie van Ferrari-eindverantwoordelijke te bekleden. Gedurende de eerste seizoenshelft vielen de prestaties nog tegen, maar na de zomerstop werd de weg omhoog weer ingezet door de formatie uit Maranello. Toch is niet iedereen overtuigd van de leiderschapskwaliteiten van Binotto.

Volgens oud Benetton-coureur JJ Lehto straalt de nieuwe Ferrari-teambaas namelijk weinig zekerheid uit: "In mijn ogen was Arrivabene veel zekerder van zijn zaak. Hij straalde veel meer autoriteit uit en dat mis ik bij Binotto. Hij is meer een ingenieur dan een teambaas en op het moment ontbreekt het Ferrari in mijn ogen dan ook aan sterk leiderschap. De manier waarop hij zijn twee coureurs, die beiden zeer competitief zijn, begeleidt, is mijn ogen niet de juiste", aldus de Fin tegenover Iltalehti.

"Het is namelijk voor iedereen duidelijk dat Ferrari op het moment beschikt over twee uitstekende coureurs, dus daar zal het probleem niet liggen. Binotto bevindt zich dan ook een in luxe situatie en dat zou hij in mijn ogen beter uit kunnen spelen."

Na de overwinningen van Ferrari in Spa, Monza en Singapore is de druk op de positie van Binotto in eigen land echter verdwenen. De tifosi zijn tevreden over de prestaties van het team en men kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar het komende Formule 1-seizoen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

4 reacties

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag