© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Het plan van Red Bull: zo moeten Ricciardo en Verstappen de rest blokken bij de start

28 okt. 2018 15:35 Ruud Dimmers 2 reacties
De Mexicaanse Grand Prix heeft de langste run naar de eerste bocht van alle circuits op de Formule 1-kalender. Niet ideaal voor de beide Red Bull's die vanaf de eerste rij starten.

Starten vanaf de tweede rij kan een voordeel opleveren, omdat deze coureurs kunnen slipstreamen bij de mannen voor ze. Voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo kan dit een probleem opleveren, zeker met de snellere Ferrari- en Mercedes-motoren achter ze.

Teambaas Christian Horner heeft daarom een aanvalsplan opgesteld om Lewis Hamilton en Sebastian Vettel achter de beide Bulls te houden bij de start.

"Ik wil dat ze synchroon rijden tot aan de eerste bocht, en zich daarbij zo breed mogelijk maken. Dit om ervoor te zorgen dat Ferrari en Mercedes zo min mogelijk kunnen slipstreamen richting de eerste bocht", licht Horner bij Sky Sports toe.

Met name Vettel wordt gevreesd door Red Bull: "We zagen in Japan en in Austin dat ze erg snel zijn op de rechte stukken, iets wat ook geldt voor Mercedes." In Japan plaatste Vettel een aanval op Verstappen en in Austin op Ricciardo.

Horner weet dat zijn rijders allebei dolgraag willen winnen, maar drukt ze op het hart om zich bij de start met name te focussen op de mannen achter ze. "Ik denk dat ze zich moeten focussen op wat de coureurs achter ze doen, dan op zichzelf. Dat zullen we ook tijdens de voorbespreking voor de race bespreken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen