Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Het seizoen van Max Verstappen in cijfers

Het seizoen 2017 werd niet het seizoen waar Max Verstappen op voorhand op gehoopt had. Toch won hij twee wedstrijden en reed hij 133 ronden op kop. Het seizoen van Verstappen kende verder nog een aantal mooie en opmerkelijke statistieken.

In 2017 begon Max Verstappen aan zijn derde Formule 1-seizoen en zijn eerste volledige seizoen in dienst van Red Bull Racing. Hij won uiteindelijk twee wedstrijden en reed 133 ronden aan kop. Ter vergelijking: vorig jaar won hij één wedstrijd en reed hij 'slechts' 42 ronden aan kop. Een stijgende lijn dus. Daarnaast won hij de wedstrijd in Mexico nadat hij elke ronde aan de leiding reed. Daarmee brak hij nogmaals een record: hij werd de jongste coureur ooit die dit presteerde.

De laatste zes wedstrijden waren erg vruchtbaar voor Verstappen. Hij behaalde in zes wedstrijden 100 punten, net als Lewis Hamilton. Samen waren ze de succesvolste coureurs in de laatste zes wedstrijden. Zijn zeven uitvalbeurten brachten Verstappen echter ook een negatieve statistiek: hij reed in 2017 de minste raceronden van alle coureurs die ook aan alle wedstrijden deelnamen. Opvallend is verder dat Red Bull Racing in het dertiende seizoen reed met de RB13, dertien keer uitviel en dertien keer een podiumplaats pakte. What's in a name.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'