© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Het seizoen van Max Verstappen in cijfers

29 dec. 2017 06:00 Rik Alkema 0 reacties
Het seizoen 2017 werd niet het seizoen waar Max Verstappen op voorhand op gehoopt had. Toch won hij twee wedstrijden en reed hij 133 ronden op kop. Het seizoen van Verstappen kende verder nog een aantal mooie en opmerkelijke statistieken.

Het seizoen van Max samengevat in cijfers

In 2017 begon Max Verstappen aan zijn derde Formule 1-seizoen en zijn eerste volledige seizoen in dienst van Red Bull Racing. 

Hij won uiteindelijk twee wedstrijden en reed 133 ronden aan kop. Ter vergelijking: vorig jaar won hij één wedstrijd en reed hij 'slechts' 42 ronden aan kop. Een stijgende lijn dus.

Daarnaast won hij de wedstrijd in Mexico nadat hij elke ronde aan de leiding reed. Daarmee brak hij nogmaals een record: hij werd de jongste coureur ooit die dit presteerde.

De laatste zes wedstrijden waren erg vruchtbaar voor Verstappen. Hij behaalde in zes wedstrijden 100 punten, net als Lewis Hamilton. Samen waren ze de succesvolste coureurs in de laatste zes wedstrijden.

Zijn zeven uitvalbeurten brachten Verstappen echter ook een negatieve statistiek: hij reed in 2017 de minste raceronden van alle coureurs die ook aan alle wedstrijden deelnamen.

Opvallend is verder dat Red Bull Racing in het dertiende seizoen reed met de RB13, dertien keer uitviel en dertien keer een podiumplaats pakte. What's in a name.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen