Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Het succesvolle verleden van Verstappen en Red Bull in Frankrijk

De Grand Prix van Frankrijk staat voor de deur. Wij zijn even de archieven ingedoken en hebben gekeken hoe Max Verstappen tot dusver heeft gepresteerd op het kleurrijke circuit van Paul Ricard.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Komend weekend wordt in de twaalfde ronde van het seizoen de Grand Prix van Frankrijk verreden op het kleurrijke Circuit Paul Ricard. Tot dusver reisde het F1 circus in het turbo-hybridetijdperk drie maal af naar het circuit. Max Verstappen heeft er een succesvol F1-verleden, waarin de laatste race de meest succesvolle was.

Verstappen en Lewis Hamilton lagen de gehele race enorm dichtbij elkaar, waarbij de Nederlander het veld leidde. Halverwege de race ging Red Bull voor een gewaagde keuze door mediums onder de RB16B van Verstappen te schroeven. Een beslissing die uiteindelijk zijn vruchten afwierp en de fans een sensationele race gaf waarin Verstappen aan het jagen was op Mercedes.

In ronde 44 van de 53 bezweek Valtteri Bottas onder druk en maakte hij een fout, waardoor Verstappen hem gemakkelijk in kon halen voor P2. In de slotfase van de race, in ronde 52, was Lewis Hamilton het haasje en nam Verstappen de leiding over van de zevenvoudig wereldkampioen.

In de jaren daarvoor, toen Red Bull minder competitief was, wist Verstappen één podium te bemachtigen (in 2018), maar was Hamilton in de Mercedes te snel om het Nederlandse volkslied te laten klinken. In 2019 greep de Nederlander net naast het podium en moest hij genoegen nemen met de vierde positie.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1