Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alpine F1 Team

Het supertalent dat wonder boven wonder geen Formule 1-zitje heeft

De Formule 2-kampioen van 2021 zal komend jaar niet doorstromen naar de Formule 1. Oscar Piastri zal het komende F1-seizoen in de garage van Alpine te vinden zijn als reserve- en testcoureur, maar vindt niet dat hij daarmee een jaar 'weggooit'.

Piastri Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Oscar Piastri is misschien wel het grootste autosporttalent van dit moment. De jonge Australiër won in 2020 in zijn debuutjaar het Formule 3-kampioenschap en vorig jaar wist hij ook het Formule 2-kampioenschap op zijn naam te schrijven in zijn debuutjaar in die klasse.

Toch maakt de 20-jarige coureur niet de overstap naar de Formule 1. Piastri maakt onderdeel uit van opleidingsprogramma van Alpine en dat team zal met Fernando Alonso en Esteban Ocon deelnemen aan het komende seizoen. De Australiër zullen we wel veel op het circuit gaan zien, omdat hij in 2022 de rol van reserve- en testcoureur op zich zal nemen.

"Ik denk zeker niet dat het een weggegooid jaar zal zijn", vertelt Piastri tegen onder meer RacingNews365. "Het spreekt voor zich dat ik graag op de grid zou staan, maar er zijn veel dingen die ik dit jaar kan oppikken."

Piastri wil leren van Alonso en Ocon

De jonge coureur somt op wat hij volgend jaar allemaal hoopt te leren en ziet het aan zijlijn staan in sommige aspecten ook als een klein voordeel. "Ten eerste het reisschema van een F1-seizoen, je daaraan moeten aanpassen zonder de druk van echt te moeten rijden, is eigenlijk wel voordelig denk ik."

"Om die stappen te moeten nemen, zonder de druk te voelen van te moeten gaan rijden." De Australiër hoopt in 2022 veel te kunnen leren van Alonso en Ocon door veel tijd in de garage door te brengen.

"Ik kan luisteren naar hoe zij de auto ontwikkelen en met mijn werk in de simulator zal ik proberen om daar een bijdrage aan te leveren. Het overgrote deel van het komende jaar zal ik proberen om zoveel mogelijk te leren van en te luisteren naar Fernando en Esteban."

Een beter coureur worden zonder te rijden

Het zal niet de eerste keer worden dat Piastri zijn gezicht zal laten zien bij Alpine. Tijdens het Grand Prix-weekend in Qatar was de 20-jarige Australiër ook te vinden in de garage van het Franse team. Hij weet dan ook dat daar veel te leren is.

"De manier waarop ze te werk gaan en hoe ze (Alonso en Esteban, red.) suggesties voorstellen aan de engineers. Het denkvermogen dat zij nog over hebben om over ideeën na te denken en wat ze willen veranderen aan de auto is echt indrukwekkend."

"Van dat soort dingen kan ik nog veel leren en daar hoef ik zelf niet voor in de auto te zitten. En er zijn dus zeker aspecten waar ik volgend jaar aan kan werken", besluit de reservecoureur van Alpine.

Piastri racet in 2022 niet

Als Piastri door RacingNews365 wordt gevraagd of hij nog actief zal zijn in andere raceklasse antwoord hij ontkennend. "Ik sluit het niet voor honderd procent uit, maar ik denk het niet. Als ik dit jaar zou racen, dan zou het misschien een eenmalig optreden zijn of enkele optredens."

"Ik denk echt niet dat ik me aan een klasse zou verbinden voor een heel seizoen." De Australiër geeft dan ook aan dat hij nog niet weet wanneer hij weer in een raceauto zal stappen. "Op dit moment durf ik dat nog niet te zeggen. Dit jaar een keer, maar hopelijk duurt het niet te lang."

Ook interessant:

Dit zijn de meest bijzondere teamnamen ooit in de Formule 1

De meeste teamnamen in de F1 zijn vernoemd naar haar oprichters, maar een aantal namen hebben een wel heel bijzondere oorsprong. Benieuwd? Check dan de video hieronder.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona