Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Het Nederlandse wonder van de Nürburgring: Spyker F1 aan kop!

De Formule 1 zag in het verleden heel wat boeiende, spannende en spectaculaire regenraces. De Grand Prix van Europa van 2007, verreden op de Nürburgring, was zo'n pareltje. Spyker F1-coureur Markus Winkelhock zal dat beamen.

De beginfase van de Europese Grand Prix van 2007 staat bij veel Formule 1-fans nog steeds in het geheugen gegrift, maar er is één oud-Formule 1-coureur die deze GP zeker nooit meer zal vergeten: Markus Winkelhock. De Duitser viel bij het Nederlandse Spyker F1 één race in voor de ontslagen Christian Albers. Op de Nürburgring mocht Winkelhock aantreden, een race later zou hij op zijn beurt vervangen worden door de Japanner Sakon Yamamoto. Winkelhock haalde echter alles uit zijn weekend. Tijdens de openingsronde van de race kwam de regen namelijk plotseling met bakken uit de lucht. Alleen Spyker-coureur Winkelhock had hier rekening mee gehouden door na de opwarmronde direct de pits in te rijden en nadat alle andere bolides noodgedwongen een pitstop moesten maken voor regenbanden, nam de Duitser in zijn eerste en enige Grand Prix de leiding over. Hij had zowaar een flinke voorsprong op alles en iedereen, maar al na twee rondjes kwam er een einde aan het sprookje van Winkelhock. De race werd namelijk gestaakt, omdat verschillende bolides door toedoen van aquaplaning van de baan waren geschoven en zijn voorsprong teniet werd gedaan. Op een opdrogende baan was de Spyker-invaller logischerwijs niet opgewassen tegen het geweld van de McLarens en de Ferrari's, maar iedereen had het over Markus Winkelhock. Helaas voor hem heeft het hem geen steek verder geholpen in zijn Formule 1-carrière.

1286740180850872320

Races entered: 1️⃣ Races led: 1️⃣ The man. The myth. The Legend. Spyker's one-time racer @m_winkelhock ended up leading at the Nurburgring in 2007 after rain chaos and an inspired pit stop ☔️ #EifelGP 🇩🇪 #NoOneCanBreakTheWinkelrock pic.twitter.com/gMbh0HkE7o — Formula 1 (@F1) July 24, 2020

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'