Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Het wonderbaarlijke scenario waarin Red Bull wereldkampioen wordt in Singapore

Red Bull heeft dit weekend tijdens de Grand Prix van Singapore de kans om het constructeurskampioenschap van 2023 in de Formule 1 veilig te stellen. Daarvoor moet echter wel álles meezitten. RacingNews365 legt je uit hoe de vork in de steel zit.

Max-Verstappen-Christian-Horner-Sergio-Perez-Red-Bull-Racing-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore staat Red Bull op 583 punten, 310 voor op nummer twee Mercedes, met Ferrari op nog eens 45 punten achterstand.

Na deze zondag zijn er nog zeven Grands Prix én drie Sprint Races, dus er liggen 353 punten voor het grijpen. Als Red Bull na de Grand Prix van Singapore 353 of meer punten voorsprong heeft in het constructeurskampioenschap, is de Oostenrijkse renstal kampioen.

De rekensom is relatief eenvoudig: Red Bull moet met een één-twee eindigen om kans te maken op de constructeurstitel. Dat levert het team uit Milton Keynes 43 punten op. Daarnaast moet Mercedes gèèn punten scoren, wil Red Bull de benodigde voorsprong van 535 punten behalen.

Als Max Verstappen of Sergio Perez een bonuspunt krijgen voor de snelste raceronde, dan kan Red Bull het kampioenschap ook binnenhengelen als Mercedes één punt scoort. Zolang Mercedes twee punten of meer scoort, kan Red Bull geen kampioen worden in Singapore.


Hoe kan Red Bull kampioen worden in Singapore?

  • Red Bull één-twee met snelste raceronde en Mercedes scoort één punt of minder betekent dat ze kampioen zijn;
  • Red Bull één-twee zonder snelste raceronde en Mercedes scoort geen punten betekent dat ze kampioen zijn.

    Kan Max Verstappen kampioen worden in Singapore?

    Het antwoord is: nee. Max Verstappen kan het Formule 1-kampioenschap niet winnen in Singapore, maar het zou theoretisch gezien wél kunnen winnen in Japan als hij zijn dominante optreden dit weekend voortzet.

    De Nederlander moet de Grand Prix van Japan, die de week na de race in Singapore plaatsvindt, verlaten met een voorsprong van 180 punten of meer om de titel veilig te stellen.

    Tenzij Perez twee teleurstellende weekenden heeft, is de meest waarschijnlijke bestemming waar Verstappen drievoudig wereldkampioen wordt de Grand Prix van Qatar, een sprintweekend op 6-8 oktober.

    Ook interessant:

    Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

    Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

    Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

    Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

    Win 50 keer jouw inzet!

    Praat mee!

    Viaplay
    x
    F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld