Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hezemans bejubelt ongekend talent Verstappen: "Het is bijna niet meer leuk"

Voormalig autocoureur Mike Hezemans leeft tegenwoordig in Amerika. Hezemans die in het verleden ook voor Ferrari in de GT-serie reed, is aanwezig tijdens het Grand Prix-weekend in Miami en daar sprak hij met RacingNews365 over hoezeer hij onder de indruk is van Max Verstappen.

"My goodness, wat heeft die jongen een talent. Dat is niet normaal. Dat is bijna niet meer leuk." Met die woorden zet Mike Hezemans de toon in gesprek met RacingNews365 . Hij toont zich duidelijk zeer onder de indruk van Max Verstappen, wiens talent in de ogen van de voormalig FIA GT- en Le Mans-coureur uiterst uniek is. "Ik ben bang dat je zoiets héél lang niet meer tegen gaat komen", vervolgt hij, waarna hij aangeeft dat Red Bull en Verstappen in zijn ogen de favoriet zijn voor de zege in Miami. En natuurlijk moet hij in één adem ook Ferrari noemen: "Al dat gespeculeer is een beetje onzin. Als een auto goed is, gaat hij overal goed. Dan maakt het niet uit of het snel circuit is, lang of kort. Misschien dat Monte Carlo een vreemde eend in de bijt is en wezenlijk anders is, maar hier ga je echt niet opeens niet Red Bull en Ferrari op de eerste twee startrijen zien."

Liever Ferrari dan Mercedes

Hezemans zag, ontzettend geholpen door de Netflix-serie Drive to Survive, van dichtbij hoe de populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten een vlucht nam. Dat zal de Nederlandse Red Bull-coureur waarschijnlijk ook wel gaan merken: "Men begint hem meer en meer te herkennen. Minder natuurlijk dan in Nederland." Hezemans kent de familie Verstappen goed en daarom de vraag van deze website, hoe het dan is voor hem om te zien hoe Max Verstappen doorgroeit? "Doorgroeit?", roept Hezemans daarop. "Ik weet niet hoeveel hij nog wil groeien. Het is geweldig dat die jonge gasten als Verstappen en Charles Leclerc vooraan meedoen." De komst van Leclerc en daarmee Ferrari aan de voorkant van het veld kan Hezemans sowieso prima bekoren: "Liever Ferrari dan Mercedes, dat vind ik wel echt heel leuk. Mercedes hebben we al zo lang vooraan gezien. Het is leuk dat het nu Verstappen en Ferrari is, maar het is natuurlijk nóg leuker als straks ook Mercedes weer mee zou doen."

Viaplay
x
GP Hongarije Noodweer heeft Hungaroring bereikt, McLaren is het eerste slachtoffer