Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hezemans bejubelt ongekend talent Verstappen: "Het is bijna niet meer leuk"

Voormalig autocoureur Mike Hezemans leeft tegenwoordig in Amerika. Hezemans die in het verleden ook voor Ferrari in de GT-serie reed, is aanwezig tijdens het Grand Prix-weekend in Miami en daar sprak hij met RacingNews365 over hoezeer hij onder de indruk is van Max Verstappen.

Hezemans miami
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

"My goodness, wat heeft die jongen een talent. Dat is niet normaal. Dat is bijna niet meer leuk." Met die woorden zet Mike Hezemans de toon in gesprek met RacingNews365. Hij toont zich duidelijk zeer onder de indruk van Max Verstappen, wiens talent in de ogen van de voormalig FIA GT- en Le Mans-coureur uiterst uniek is.

"Ik ben bang dat je zoiets héél lang niet meer tegen gaat komen", vervolgt hij, waarna hij aangeeft dat Red Bull en Verstappen in zijn ogen de favoriet zijn voor de zege in Miami. En natuurlijk moet hij in één adem ook Ferrari noemen: "Al dat gespeculeer is een beetje onzin. Als een auto goed is, gaat hij overal goed. Dan maakt het niet uit of het snel circuit is, lang of kort. Misschien dat Monte Carlo een vreemde eend in de bijt is en wezenlijk anders is, maar hier ga je echt niet opeens niet Red Bull en Ferrari op de eerste twee startrijen zien."

Liever Ferrari dan Mercedes

Hezemans zag, ontzettend geholpen door de Netflix-serie Drive to Survive, van dichtbij hoe de populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten een vlucht nam. Dat zal de Nederlandse Red Bull-coureur waarschijnlijk ook wel gaan merken: "Men begint hem meer en meer te herkennen. Minder natuurlijk dan in Nederland."

Hezemans kent de familie Verstappen goed en daarom de vraag van deze website, hoe het dan is voor hem om te zien hoe Max Verstappen doorgroeit? "Doorgroeit?", roept Hezemans daarop. "Ik weet niet hoeveel hij nog wil groeien. Het is geweldig dat die jonge gasten als Verstappen en Charles Leclerc vooraan meedoen."

De komst van Leclerc en daarmee Ferrari aan de voorkant van het veld kan Hezemans sowieso prima bekoren: "Liever Ferrari dan Mercedes, dat vind ik wel echt heel leuk. Mercedes hebben we al zo lang vooraan gezien. Het is leuk dat het nu Verstappen en Ferrari is, maar het is natuurlijk nóg leuker als straks ook Mercedes weer mee zou doen."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Interviews RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona