Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Hezemans wijst vervanger voor Hamilton aan: "Hij wil in een Mercedes rijden"

Wie wordt volgend seizoen de teamgenoot van George Russell bij Mercedes, nu Lewis Hamilton naar Ferrari overstapt? Mike Hezemans denkt wel te weten wie het felbegeerde zitje gaat claimen.

Alonso Saudi Race
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De aangekondigde transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari zorgde ervoor dat Silly Season in de Formule 1 al begon voordat er een meter was gereden. Hamilton trekt na twaalf seizoenen de deur achter zich dicht bij Mercedes en gaat zijn geluk beproeven bij Ferrari. Dit zorgt natuurlijk voor een vacant zitje bij Mercedes en wie o wie gaat die opeisen? Veel coureurs die momenteel in de Formule 1 rijden, hebben een aflopend contract. Fernando Alonso is één van hen.

De 42-jarige Spanjaard gaf onlangs aan dat hij nog niet weet of hij ook in 2025 op de grid wil staan. Volgens de tweevoudig wereldkampioen speelt de overvolle racekalender hier een belangrijke rol in. Maar volgens coureur en Viaplay-analist Mike Hezemans speelt Alonso een spelletje.

"Alonso heeft altijd een extra plannetje. Ik denk dat hij volgend jaar in een Mercedes wil rijden. Daarom gaat hij zeggen: 'ik weet nog niet of ik wel wil rijden'", zegt Hezemans in gesprek met RacingNews365-presentator Joris Mosterdijk.

"Dat doet hij omdat Mercedes denkt: 'als we Alonso pakken, wil hij een meerjarig contract'. Maar Mercedes wil eigenlijk een jaartje opvullen", doelt Hezemans op Andrea Kimi Antonelli die door Mercedes wordt klaargestoomd voor een toekomst in de Formule 1. "Dus ik denk dat Alonso dit al helemaal aan het voorbereiden is en dat hij volgend jaar bij Mercedes rijdt. Ik moest ook iets invullen voor Viaplay. Wie rijdt er volgend jaar bij Mercedes? En toen heb ik ingevuld: Alonso."

Bekijk hieronder het hele gesprek met Mike Hezemans.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"