Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Hezemans verwacht ingrijpende rijderswissel bij Red Bull

Sergio Perez wist zichzelf geen goede dienst te bewijzen met zijn optredens tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten. In totaal pakte de Mexicaan slechts zes punten mee uit Austin. Mike Hezemans verwacht dan ook een ingrijpende rijderswissel bij de Oostenrijkse renstal, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365.

Perez sprintrace Austin
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar de Red Bull RB20 in handen van Max Verstappen een stuk beter voor de dag kwam op het Circuit of the Americas, was er van enige verbetering bij Sergio Perez weinig sprake. De Mexicaan werd in het tweede deel van de sprintkwalificatie uitgeschakeld en moest het in de sprintrace doen met P9, wat hem uiteindelijk geen punten opleverde.

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten kwam Perez niet verder dan P7, terwijl hij op de negende positie startte. Pijnlijk genoeg wist zelfs George Russell, die vanuit de pitstraat startte, de Mexicaan nog voorbij te gaan. Perez reed een anonieme race en wist geen rol van betekenis te spelen in het afsnoepen van belangrijke punten in het constructeurskampioenschap.

Daarbij wordt er sowieso het een en ander gespeculeerd over de toekomst van Perez binnen de renstal, terwijl hij nog een contract tot en met 2026 heeft bij Red Bull. Maar hij is dus nog niet eens zeker van zijn plek in 2025 bij het team. Yuki Tsunoda en Liam Lawson azen namelijk ook op het zitje naast Verstappen.

Mike Hezemans is in ieder geval duidelijk over de toekomst van Perez. Als hij de vraag krijgt of hij met pensioen moet, reageert Hezemans als volgt. "Hij moet niets natuurlijk, maar ik vind dat als Red Bull geen tweede wordt in het constructeurskampioenschap, dat er dan geen enkele reden is om Perez te houden. Dan moeten ze er direct afscheid van nemen. Checo staat achtste in het wereldkampioenschap en als Max kampioen wordt, dan is dat verschil gewoon veel en veel te groot", zo vertelt Hezemans in gesprek met RacingNews365.

"En dat ze er dit jaar geen afscheid van nemen, dat snap ik. Het heeft ook geen zin om Lawson nu in die auto te zetten. Dat is veel te vroeg. Laat die jongen eens eerst gewoon even races rijden en hij doet het super. Zet Lawson volgend jaar in die Red Bull. En als hij naar Red Bull gaat, dan kan Perez naar huis en moeten ze Franco Colapinto in de RB zetten. Dat heeft ook zin, want dat is een Argentijn en die kan sponsoring via Carlos Slim regelen", waarbij Hezemans verwijst naar de vele miljoenen die Perez nu meebrengt naar Red Bull via onder meer de Mexicaanse zakenman.

De laatste vijf races van het jaar zullen dan ook belangrijk zijn voor de toekomst van Perez. Hij zal zichzelf moeten bewijzen als sterke tweede coureur naar Verstappen, wil hij zeker zijn van een plek bij Red Bull in 2025. Te beginnen tijdens zijn thuisrace komend weekend, in Mexico.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Voormalig F1-coureur duidt terechte straf Norris: "Dat gaat niet gebeuren met Verstappen"