Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Hezemans wijst nummer twee aan achter Verstappen: "Wel te zien aan de resultaten"

De Grand Prix van Miami staat weer voor de deur, al is de kans klein dat er daar kansen ontstaan voor de concurrenten van Max Verstappen. Volgens Mike Hezemans zal niemand de topfavoriet kunnen verslaan, maar hij wijst wel een coureur aan die een verrassende tweede plek binnen kan slepen.

Verstappen win China
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Miami verschijnt dit seizoen voor de derde keer op de Formule 1-kalender als de eerste van de in totaal drie Amerikaanse races, en het circuit in Florida heeft hopelijk een mooi spektakel in petto voor de coureurs én fans. Vorig jaar werd de race in Miami het beginpunt van de dominante periode van Max Verstappen en volgens Mike Hezemans is ook dit seizoen de kans groot dat de Nederlander het goed zal doen in Miami.

In een interview met RacingNews365 sprak Hezemans zijn verwachtingen uit voor komend weekend. Punt één werd al snel duidelijk: Verstappen is, zoals vrijwel altijd, de topfavoriet voor dit weekend. Toch vond Hezemans het lastig om in te schatten wie er achter de Nederlander de tweede plek binnen zou slepen. "Ik denk misschien toch Ferrari, of anders Norris."

Hezemans is zeer te spreken over de McLaren-coureur en na zijn tweede plek in China gaat hij er wel vanuit dat Norris die stijgende lijn voort kan zetten. Wat Ferrari betreft denkt Hezemans er echter heel anders over. "Ik vind Verstappen en Norris op dit moment wel de nummers een en twee van het veld en dat was vorig weekend ook wel te zien aan de resultaten. Ik weet dan weer niet zo goed wat Charles Leclerc de laatste tijd allemaal aan het doen is, maar hij wordt wel echt om zijn oren gereden door Carlos Sainz. Zo simpel is dat."

Wat Hezemans betreft zijn de coureurs verder wel een perfecte afspiegeling van de mogelijkheden en prestaties die de teams de afgelopen weken lieten zien. "Ferrari doet het tijdens de race een stuk beter, al viel dat de laatste race wel heel erg tegen. Mercedes is daarentegen echt een hit or miss. Of ze doen het vrij goed of het is echt helemaal niks, maar die gaan in Miami niet voor de overwinning kunnen vechten. Dan blijft alleen Sergio Perez nog over, maar het is maar net afhankelijk van wat voor dag hij heeft. Vorig jaar zakte hij helemaal door het ijs ondanks dat hij toen wel pole position had, maar daarna was het gewoon dramatisch."

Hezemans hoopt op bijzonderheden

Als het aan Hezemans ligt is de gevestigde orde aan de top in ieder geval duidelijk geworden de afgelopen races en hij gaat er niet vanuit dat het dit weekend heel anders zal zijn. "Normaal gesproken zouden de Red Bulls eerste en tweede worden, gevolgd door de McLaren-coureurs en daarna dan Ferrari. Ik zie Norris er wel als verrassing met die tweede plek vandoor gaan. Dus Verstappen op één, Norris op twee en dan denk ik Sainz op drie."

Echt spannend wordt het volgens Hezemans dus niet wat resultaten betreft, maar hij hoopt wél op andere bijzonderheden tijdens het weekend in Miami. "Regen zou bijvoorbeeld wel leuk zijn, dan moet de boel wel echt stilgelegd worden. Het probleem van Miami is echter dat het daar verschrikkelijk hard kan regenen, zelfs zo hard dat je niet meer kan rijden, of het regent gewoon helemaal niet. Maar het zou wel fijn zijn als er even een klein buitje komt en het dan meteen weer stopt. Ik denk ook wel dat de Amerikaanse fans de sprintrace fantastisch zullen vinden, want hoe meer races hoe beter volgens hen."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'