Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hezemans ziet minder dominante Verstappen in 2024: "Er gaan meer onverwachte dingen gebeuren"

De seizoenstart van Max Verstappen is indrukwekkend te noemen met twee polepositions die hij omzette in twee overwinningen in Bahrein en Saoedi-Arabië. Hij staat nu nog op drie wereldtitels, maar daar komt dit jaar een vierde bij. Daar is Mike Hezemans heilig van overtuigd, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Verstappen win Saudi 2024
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is twee weken geleden begonnen aan zijn tiende seizoen in de Formule 1. Inmiddels heeft de Nederlander 56 overwinningen op zijn naam staan en pakte hij afgelopen weekend in Djedda zijn honderdste podium uit zijn Formule 1-carrière. De afgelopen drie jaar pakte Verstappen de wereldtitel en met een vierde titel op rij evenaart hij onder meer Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, die redelijk recent ook vier titels op rij pakten met respectievelijk Red Bull en Mercedes.

In een exclusief interview met RacingNews365 is analist Mike Hezemans in ieder geval duidelijk over Verstappen. "Dat wordt de viervoudig wereldkampioen. En dat wordt hij in Brazilië", zo voorspelt hij. Presentator Rob Kamphues en analist Tom Coronel lieten er eerder de volgende voorspelling op los. "Als ie de eerste twintig races wint, is ie dan kampioen?", grapte Kamphues. "Zandvoort, dan wordt ie het." Coronel viel hem bij: "Dat zou wel heel mooi zijn."

Maar daar gaat Hezemans dus duidelijk niet in mee. "Dat gaat niet lukken. Je krijgt nog Monaco en er kan altijd nog van alles gebeuren. Je krijgt regenraces en er is altijd iets. Hoe het vorig jaar verliep... hij gaat er ook geen 24 winnen. Verstappen gaat 17, 18 of 19 races winnen, ik denk dat hij net onder de 20 overwinningen blijft. De concurrentie zit er iets dichterbij en ik denk dat meer regen komt, onverwachte dingen, safety cars, dat soort dingen."

'Langzaam steeds beter"

Wie ziet Hezemans dan als de best of the rest? "De Ferrari, maar dan wel achter de Red Bull. Daar zit toch heel veel knowhow en die worden langzaam steeds beter. En misschien zijn ze op tijd als Hamilton komt, om mee te strijden aan de top."

En stel: Verstappen zou in zijn carrière ontzettend graag nog een keertje naar Ferrari willen, heeft teambaas Frederic Vasseur dan het lef om Charles Leclerc of Lewis Hamilton eruit te gooien? "Een contract zegt natuurlijk niks in de Formule 1. Als ik Vasseur zou zijn, zeg ik ja. Dan haal je wel de beste binnen. Maar wil Hamilton dat? Misschien wel, dat zou ik knap vinden. Dat zou wel heel erg leuk zijn. Maar of het zal gebeuren? Dat denk ik niet. Maar als Verstappen naar Ferrari zou gaan, dan geeft dat een soort van boost voor Ferrari", zo denkt Hezemans.

2024 is het jaar met de meeste races ooit op de Formule 1-kalender, 24 om precies te zijn. Op welke races moeten we ons dan het meest verheugen? "Ik denk Zandvoort en Monaco. Ook al is Monaco altijd een optocht, maar ik denk dat het gaat regenen dit jaar", zo sluit Hezemans met een gewaagde voorspelling af.

Bekijk hieronder het volledige interview met Hezemans!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"