Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Nederlandse fans maken korte metten met Perez, Hamilton en Stroll

Er waren afgelopen week heel wat verliezers te noteren. Ook de Nederlandse fans steken hun mening over een aantal coureurs niet onder stoelen of banken.

Perez Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez

Nee, Sergio Perez kende geen gelukkig weekend in Qatar. De Mexicaan kwalificeerde zich als dertiende, viel door een ongelukkig incident uit in de sprintrace en kwam in de hoofdrace niet verder dan P10 door drie straffen voor track limits.

Perez heeft overall sowieso heel wat moeite om het tempo van teamgenoot en drievoudig wereldkampioen Max Verstappen te volgen. RacingNews365 legde de lezers de vraag voor of Red Bull het vertrouwen in de Mexicaan moet houden. Bijna 85% van de Nederlandse fans, die massaal stemden (bijna 13.000 uitgebrachte stemmen), vindt dat Red Bull Perez in 2024 zou moeten vervangen en iemand anders het naast Verstappen moet proberen.

Lewis Hamilton

Ook voor Lewis Hamilton liep de Grand Prix van Qatar uit op een deceptie. De Brit startte in de hoofdrace vanaf de derde plaats en leek na een goede start op de softs wat op te gaan schuiven. Hamilton raakte in bocht één echter teamgenoot George Russell en moest dat bekopen met een uitvalbeurt. Voor Mercedes was het extra zuur, want een belangrijke kans om verder op Ferrari uit te lopen in het constructeurskampioenschap ging daardoor verloren.

Voor Hamilton kreeg de crash nog een staartje, want hij moest zich voor twee vergrijpen bij de stewards melden. De Brit stak naast de tik namelijk ook nog eens het circuit over tijdens de safety car en kreeg daar een fikse boete voor. Iets meer dan de helft van de Nederlandse fans had echter graag gezien dat Hamilton ook een straf voor de crash had gekregen. Daar werd geen verdere actie tegen ondernomen. Slechts 15% van de maar liefst 7500 stemmers vond de afhandeling van de stewards voldoende.

Lance Stroll

De meeste aandacht, buiten wereldkampioen Verstappen gerekend, ging in Qatar misschien wel uit naar Lance Stroll. De Canadees zorgde voor gefronste wenkbrauwen door na een mislukte kwalificatie zijn stuurtje uit de cockpit te gooien, zijn personal trainer door de garage te duwen en een zeer kort en geïrriteerd interview af te geven. Stroll zou uiteindelijk op zondag niet in de punten finishen, door, je raadt het al, track limits. Bovendien loopt er nog een FIA-onderzoek naar zijn gedrag.

Aan de Nederlandse fans werd gevraagd of Stroll zijn plekje nog zou moeten behouden in de Formule 1 en ook het laatste oordeel is vrij overtuigend. Volgens 90% van de stemmers zou het beter zijn als Stroll zijn geluk elders gaat beproeven. 7% zou hem in 2024 nog een kans gunnen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"