Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Hill heeft geen spijt van controversieel F1-moment met Schumacher

Het was één van de meest controversiële momenten in de geschiedenis van de Formule 1. Michael Schumacher reed met zijn Benetton (ogenschijnlijk opzettelijk) tegen de Williams van Damon Hill aan in de seizoensfinale van 1994, ten einde zijn eerste wereldtitel veilig te stellen. De actie trof doel, tot ontsteltenis van de aimabele Brit. Anno 2020 kan hij er grapjes over maken.

Hill 1994
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Ruim 25 jaar later berust Damon Hill in zijn lot dat hem die dag trof. "Je kan de tijd niet terugdraaien", zo laat hij weten in gesprek met Sky Sports F1. "Ik denk er nooit over na of ik die bewuste inhaalactie wel of niet op dat moment in had moeten zetten."

Schumacher had even daarvoor de muur geraakt en beschadigde daarbij zijn auto, maar dat wist Hill niet: "Dat bleek later dus wel het geval. Dat is het mooie aan Youtube, je kan het moment tot in den treuren terug blijven kijken."

"Ik deed dat waarvan ik op dat moment dacht dat dat het beste was. Ik wilde hem niet uit het oog verliezen. Ik wachtte op het moment dat er een gat ontstond, maar hij gooide de deur dicht."

Dat Hill überhaupt een gooi kon doen naar de titel kwam als een verrassing voor Hill, voor wie dat in eerste instantie afschrikwekkend werkte: "Het was voor Williams duidelijk dat Ayrton Senna (de Braziliaan verongelukte tijdens de Grand Prix van San Marino, red.) voor de titel moest gaan. Ineens was ik de man die het moest doen. Emotioneel en sportief gezien was het een zwaar jaar."

Hill kreeg uiteindelijk zijn happy end. In 1996 veroverde hij de wereldtitel alsnog met Williams in het jaar waarin Michael Schumacher de overstap maakte naar Ferrari.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull