Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill hoopt dat Ferrari Verstappen uitdaagt in Japan: "Dat zou schokkend zijn"

Ferrari profiteerde in Australië optimaal van een uitvalbeurt van Max Verstappen. Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, denkt echter dat het niet lang meer duurt voor de Scuderia Verstappen ook in een rechtstreeks gevecht kan verslaan.

Sainz Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Is Ferrari echt snel genoeg om Red Bull uit te dagen? Dat is de grote vraag voor de Grand Prix van Japan. Carlos Sainz won op dominante wijze de Grand Prix van Australië, maar deed dat wel na een uitvalbeurt van Max Verstappen. Het is daarom onduidelijk wat de krachtsverhoudingen waren tijdens de race op het Albert Park Circuit.

Twee weken later wacht met de Grand Prix van Japan weer een totaal andere uitdaging. Het stratencircuit in Melbourne wordt ingewisseld voor een traditioneel circuit met rechte stukken, snelle bochten en langzame bochten. Vorig jaar blies Verstappen de concurrentie weg op Suzuka, maar Damon Hill denkt dat dat nu anders zou kunnen zijn.

"Ik wil zeggen dat het dichter bij elkaar zit", lacht Hill in de podcast F1 Nation. "Ik denk dat het een grote test voor de concurrentie van Red Bull wordt. Het Suzuka Circuit is een echte test voor de aerodynamische efficiëntie en de bandenslijtage. Ferrari is snel op het rechte stuk en op Suzuka rijd je veelal met hoge snelheden. Ik hoop oprecht dat Ferrari met Red Bull kan strijden in de race."

Kwalificatie

In de kwalificatie wordt het een ander verhaal, denkt Hill. "Waarschijnlijk pakt Verstappen poleposition met een voorsprong van twee tot drie tienden. De vraag is in hoeverre Ferrari de bandenslijtage onder controle heeft. We moeten de vrije trainingen bekijken om die signalen op te vangen. Maar de vraag blijft of Ferrari in Melbourne gewonnen heeft omdat Verstappen uitviel. Dat zullen we nooit weten, dus we moeten het punt bereiken waarop Max rechtstreeks wordt verslagen in een race."

Hill denkt dat dat al snel zou kunnen gebeuren. "We komen dicht bij dat moment. Misschien is het wensdenken van mijn kant en het gaat er ook niet om dat ik Max de successen niet gun, maar ik wil strijd en een open kampioenschap zien. Maar stel dat het ze lukt, wauw, dan zou dat schokkend zijn voor de gehele Formule 1. Dat betekent namelijk dat er iets aan de Red Bull-dominantie gedaan kan worden."

Ook interessant:

De Grand Prix van Australië verliep niet succesvol voor Red Bull, maar komend weekend volgt er een nieuwe kans in Japan. Max Verstappen zal erop gebrand zijn om revanche te nemen, net als vorig jaar.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China