Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Hill neemt geen blad voor de mond: "Werkelijk desastreus voor Red Bull"

Damon Hill, de Formule 1-wereldkampioen van 1996, kijkt met stijgende verbazing naar de coureurssituatie bij Red Bull. Hij ziet een voor het team desastreuze situatie ontstaan door het onderpresteren van Sergio Perez.

Perez FP1 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Terwijl Max Verstappen met aanzienlijk meer inspanningen dan een jaar geleden toch nog overwinningen uit het vuur blijft slepen, geeft Sergio Perez namens Red Bull niet thuis. Zijn uiterst schamele oogst uit de laatste vier races: 8 punten. Ook in Barcelona wist hij niet te imponeren. Damon Hill snapt er helemaal niets meer van.

"Je kan er met je verstand haast niet bij. Hij beschikt op de McLaren na over de beste Formule 1-bolide, maar hij is niet in staat om het tempo van Max Verstappen te volgen", zo velt hij zijn oordeel in gesprek met Sky Sports F1.

"Dat betekent dat er doorgaans zo'n vier tot vijf gridposities tussen Verstappen en Perez zitten. Dat is werkelijk desastreus voor Red Bull als ze maximaal punten willen scoren, laat staan als ze willen dat hij rugdekking geeft aan Verstappen. Maar hij komt gewoon niet in de buurt van zijn snelheid."

Christian Horner nam het na de race in Barcelona op voor Perez. Hoewel hij benadrukte dat Red Bull de Mexicaan daadwerkelijk hard nodig heeft vooraan op de grid, sprak hij andermaal zijn vertrouwen uit in Perez.

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024