Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Hill niet overtuigd van Russell bij Mercedes: "Dat is echt heel zwak!"

George Russell behaalde in Canada knap de poleposition en was zelf van mening dat hij had moeten winnen. Nu Lewis Hamilton na dit jaar naar Ferrari vertrekt, zal Russell de kar moeten gaan trekken bij Mercedes. Iets wat Damon Hill nog niet echt ziet gebeuren.

Russell Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De keuze van Lewis Hamilton om vanaf volgend jaar bij Ferrari te gaan rijden, heeft veel impact op Mercedes. Het team uit Brackley, dat al bijna anderhalf jaar geen Grand Prix meer heeft gewonnen, moest op zoek naar een nieuwe leider van het team. Lang probeerde het Max Verstappen binnen te halen, maar nu dat voor 2025 vrijwel zeker niet meer gaat lukken, zijn alle peilen gericht op Andrea Kimi Antonelli.

De jonge Italiaan wordt natuurlijk niet binnen gehaald als de nieuwe leider, maar als groot talent die nog moet rijpen. Hierdoor komt die druk op de schouders van George Russell terecht. Een taak die de Brit maar al te graag op zich wil nemen, na jaren in de schaduw van Hamilton te hebben gestaan. Toch bestaat er twijfel of Russell die druk wel aan kan. Ook de wereldkampioen van 1996, Damon Hill, heeft zo zijn twijfels over zijn landgenoot, zo vertelt hij in de podcast van Sky Sports F1: "Niemand is perfect, maar het probleem bij George ligt vooral in het feit dat hij op een hoogtepunt instapte."

Hill doelt daarmee op het feit dat Russell naar Mercedes kwam op het moment dat het team net acht wereldtitels op rij had gewonnen. Daarvoor reed Russell bij Williams, waar hij vrij weinig fouten maakte. Iets wat nu wel het geval is, al vindt Hill dat dat ook komt doordat er nu meer op hem gelet wordt: "Wanneer je bij de teams aan de voorkant van het veld terecht komt, ligt er veel meer een vergrootglas op je. Iedereen heeft dan ook een mening over je en gaat meer en steviger kritiek op je leveren. Wanneer je dan een fout maakt, wordt dan gewoon sneller opgemerkt."

Coaching van Wolff

Een opmerkelijk moment tijdens de Grand Prix van Canada was Toto Wolff die over de boordradio tegen Russell zei dat hij zich moest focussen. Volgens Hill is dit hét voorbeeld waarom Russell nog niet klaar is om dé nummer één te worden bij Mercedes: "Het is echt heel zwak als je zo door je teambaas gecoacht moet worden over de boordradio. En al helemaal als zijn boodschap is dat je je meer moet focussen."

"Dit is dan ook het probleem van George. Hij is bij Mercedes gekomen en daarna is alles eigenlijk alleen maar fout gegaan. Lewis die naar Ferrari vertrekt, een auto die maar niet kan winnen. Hij moet daardoor de ijzers uit het vuur gaan halen en zichzelf als nummer één gaan neerzetten. En dat lukt hem niet, ook omdat er constant gesproken wordt over wie zijn teamgenoot gaat worden," zo vervolgt Hill.

Toch wil hij Russell niet volledig afschrijven. De Brit heeft namelijk ook een boodschap voor het team van Mercedes: "Ik denk dat je die stress ook weg kan nemen wanneer Mercedes écht achter hem gaat staan en hem meer vertrouwen zou geven. Dan hoeft hij misschien ook niet meer zo hard zijn best te doen en kan hij stoppen met compenseren. Hij heeft rust nodig, want de snelheid is er wel. Plus, hij is erg intelligent. Ik weet zeker dat, wanneer hij meer vertrouwen krijgt van Mercedes, hij dat terug gaat betalen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership