Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Hill verrast door Perez-beslissing: "Dat zou geweldig zijn"

De beslissing van Red Bull om Sergio Perez te behouden voor de rest van 2024 verbaasde menigeen in de F1-paddock, zo ook Damon Hill. De wereldkampioen van 1996 vertelt erover in een exclusief interview met RacingNews365.

Horner Perez
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De vorm van Sergio Perez is sinds de Grand Prix van Emilia-Romagna in mei tot een dieptepunt gedaald. De Mexicaan scoorde slechts 28 punten in de laatste acht races, waardoor zowel zijn F1-toekomst als de constructeurstitel van Red Bull in gevaar komt. 

Red Bull-adviseur Helmut Marko liet doorschemeren dat er serieus gesproken zou worden over een eventuele vervanging, maar het team koos er uiteindelijk voor om Perez aan te houden naast Max Verstappen. Het team is er van overtuigd dat Perez na de zomerstop kan terugslaan en de wereldtitel kan pakken met Red Bull. Maar Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, geeft toe dat hij geschokt is dat Red Bull geen verandering heeft doorgevoerd.

"Ik was een beetje verrast, ik dacht dat hij zijn stoeltje zou verliezen", zo vertelt Hill exclusief aan RacingNews365. "Maar ze denken duidelijk dat er potentieel is om hem weer in topvorm te krijgen. Hij presteert om de een of andere reden ondermaats, maar zeker niet opzettelijk. Het zou geweldig zijn als we erachter kunnen komen wat dat is, om Checo zo te helpen om weer mee te doen."

Een nieuwe winnaar?

Van de coureurs bij de vier topteams is Perez de enige rijder die dit jaar nog geen Grand Prix wist te winnen. Hill denkt dat het veld steeds verder naar elkaar toe groeit nu sommige teams zich gaan richten op hun auto's voor 2025, wat de deur open zou kunnen zetten voor een verrassende winnaar.

"Ik denk dat we een evolutie gaan zien, omdat het einde van deze specifieke formule en reglementen in zicht komt", zo vertelt de Brit. "Er komt een evolutie om de auto's zo snel mogelijk competitief te maken, zodat ze in 2025 niet meer aan deze auto's hoeven te werken. Dan kunnen ze aan 2026 denken en opnieuw beginnen."

"Je zult zien dat het in het kampioenschap nog lang dicht bij elkaar blijft, waarbij de teams aan de top er misschien niet zoveel energie in steken als sommige anderen. Zij hebben namelijk de kans om hun achterstand in te halen. Het zal dicht bij elkaar zitten. We hebben zeven verschillende winnaars gehad en er is een goede kans dat we aan het einde van het jaar nog meer winnaars hebben, misschien zelfs enkele van wie we nog nooit hebben gehoord", zo sluit de voormalig wereldkampioen af.

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Waarom Verstappen en Red Bull 2025 nú al moeten redden