Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hill: "Red Bull wil wanhopig een betere teamgenoot voor Verstappen"

De eerste plaats in Japan was voor Max Verstappen, maar teamgenoot Sergio Perez haalde de finish niet. De resultaten van de Mexicaanse coureur schommelen van goed naar slecht dit jaar. Damon Hill velt zijn oordeel.

Verstappen Piastri Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In de Grand Prix van Japan zorgde Max Verstappen ervoor dat er feest gevierd kon worden bij Red Bull. Met de overwinning op Suzuka heeft het Oostenrijkse topteam nu genoeg punten om niet meer ingehaald te worden in de constructeursstand: de eerste titel van dit jaar is binnen.

Teamgenoot Sergio Perez viel uit nadat hij met iets te veel enthousiasme Kevin Magnussen probeerde in te halen, maar hierbij hemzelf en de Haas-rijder in de rondte tikte. Hoewel de Mexicaan tweede staat in de WK-stand, gaat dit jaar niet alles goed aan de Checo-kant van de Red Bull-garage.

Damon Hill velt in de F1 Nation Podcast zijn oordeel over de situatie binnen het topteam. "Ik denk dat Red Bull wanhopig een wat betere wingman wil voor Max. Ze weten dat Max onaantastbaar is. Herinner je je nog toen Michael Schumacher domineerde bij Ferrari? Niemand kon hem bijbenen als nummer twee naast Michael."

"Ik weet nog dat Ross Brawn zei, volgens mij tegen Eddie Irvine: 'Luister, je kan hem niet verslaan. Je moet gewoon je best doen om een goede teamgenoot te zijn', wat keihard is te horen als coureur, maar je gaat iemand tegenkomen die exceptioneel is en mogelijk boven je eigen kunnen presteert. Tenzij je een Ayrton Senna, Lewis Hamilton, Max Verstappen of een van de andere grootheden bent. Je kan alleen maar proberen om in de buurt te komen."

Lof voor Verstappen

De dominantie van Verstappen in het huidige Formule 1-seizoen doet menig coureur denken aan de gloriejaren van Schumacher, toen hij vrijwel alles won. Verstappen deed daar dit jaar nog een klein schepje bovenop en is nu de coureur met de meeste overwinningen op rij (10). Op één keer een P5-finish na werd hij dit jaar voornamelijk eerste en twee keer tweede.

Hill vervolgt: "Anderen leveren natuurlijk ook ongelooflijke prestaties, maar het is nu eenmaal makkelijk om te kijken naar waar de actie is. Alles wat Max dit seizoen gedaan heeft is fenomenaal. Hij rijdt op een ander level, vooral in de kwalificatie. Dit was weer een 100% perfect weekend", aldus de kampioen van 1996 over Verstappens raceweekend in Suzuka.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami