Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Damon Hill

Hill verbijsterd door slechte vorm Leclerc: "Het is een mysterie"

Ferrari en vooral Charles Leclerc zijn na een goede seizoenstart ver weggezakt. Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill snapt er helemaal niets van.

Leclerc FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat is er toch aan de hand met Ferrari en Charles Leclerc? De coureur won zijn thuisrace in Monaco, maar kwam daarna niet meer in het stuk voor. De update van Ferrari werkt voorlopig niet naar behoren, terwijl Leclerc alleen in Oostenrijk nog punten scoorde. Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill reageert verbijsterd.

"Sinds Monaco bevindt Charles Leclerc zich in een nachtmerrie", stelt Hill in de F1 Nation-podcast. "Het gaat voor geen meter en ook de strategie verliep niet goed. Het is een mysterie, want Carlos Sainz komt wel uit dit soort situaties en lijkt meer uit de auto te halen. En toch is het Leclerc die bij Ferrari blijft. Ik snap er niets van wat daar gebeurt. Het betekent namelijk dat Charles geen goede support krijgt van het team. Het ziet er verwarrend uit."

Volgens Hill komen de kwaliteiten van Sainz juist bovendrijven wanneer het even minder gaat. "Carlos lijkt de situatie naar zijn hand te kunnen zetten en te zeggen: 'dit is wat ik nu ga doen'. Misschien geeft dat de mensen voor de strategie vertrouwen en hebben ze geen vertrouwen in Charles. Ik zeg niet dat het de schuld van de coureur is, maar het is wel zo dat je als team aan de pitmuur meer vertrouwen in hem moet hebben als dit is wat je aan Charles hebt."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'