Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hill: 'Vettel is favoriet voor de wereldtitel'

Lewis Hamilton gaat op dit moment aan de leiding van het wereldkampioenschap, maar volgens voormalig wereldkampioen Damon Hill is Ferrari-coureur Sebastian Vettel de grote favoriet voor de titel.

Sebastian Vettel wist al twee Grand Prixs te winnen door de GP's van Australië en Bahrein op zijn naam te schrijven. Door een botsing met Max Verstappen in China en een mislukte inhaalpoging op Valtteri Bottas in Azerbeidzjan staat de Duitser tweede in het wereldkampioenschap. Damon Hill werd in 1996 wereldkampioen Formule 1 en is nu actief voor Sky Sports F1 . De Brit geeft aan dat Hamilton al het nodige geluk heeft gehad. "Daarentegen Vettel heeft al veel pech gehad. Vettel staat bovenaan aan het einde van het seizoen." Hill denkt dat de Grand Prix van Spanje, die dit weekend op het programma staat cruciaal kan zijn in de titelstrijd. Zowel Mercedes als Ferrari nemen updates mee naar Barcelona.

Hill waarschuwt Williams, het team waar hij wereldkampioen mee werd, dat het moet oppassen om geen 'Mercedes B' te worden. Het Britse team heeft tot dusver een problematisch seizoen met slechts vier punten uit vier races en bezet de laatste positie in de tussenstand. Het B-team van Mercedes worden zou volgens Hill een verkeerde keuze zijn. "Het probleem daarmee is dat je afhankelijk wordt van een ander superieur team. Als dat gebeurt en ze gaan Haas achterna ziet de toekomst er niet rooskleurig uit."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"