Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Damon Hill

Hill vreest groeiende uitdaging voor Verstappen: "Wordt heel lastig voor hem"

Max Verstappen wist in de Verenigde Staten de poleposition en de overwinning op zijn naam te schrijven. Daardoor breidt de Nederlander zijn voorsprong in het kampioenschap uit. Damon Hill denkt dan ook dat de Nederlander de titel bijna kan voelen. Maar dat gaat wel gepaard met groeiende uitdagingen.

Verstappen USA 2021 poleposition
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen gaat met nog vijf races te gaan aan de leiding van het wereldkampioenschap. De Nederlander heeft een voorsprong van twaalf punten op Lewis Hamilton. Volgens oud-coureur Damon Hill zal het voor de Red Bull-coureur dan ook voelen alsof hij de trofee kan aanraken. "Ik denk dat Max het gevoel heeft dat hij twee vingers op de bokaal heeft", aldus de Brit in de F1-Nation podcast.

"Hij heeft hem nog niet vast met één hele hand, laat staan twee handen. Maar het zijn zeker twee vingers en ik denk dat hij dat weet", aldus Hill. De voormalig F1-coureur denkt wel dat het voor Verstappen moeilijk wordt om zich niet door de spanning te laten meeslepen. "Ik denk dat het voor Max moeilijk gaat om zijn hoofd koel te houden, omdat hij een kleine flits van het licht aan het einde van de tunnel heeft gekregen."

"En dat is het licht van de wereldkampioen. En mijn hemel, om nu koel te blijven...", vertelt de wereldkampioen van 1996. "Je weet dat het ook de andere kant op kan gaan. In sommige opzichten kan je de titel alleen nog maar verliezen. Je hebt het bijna, maar je kan het ook nog verliezen. Dat zorgt voor zowel spanning als opluchting", vervolgt Hill.

'Liever de jager dan de prooi'

De oud-coureur denkt dat het in dit stadium misschien wel makkelijker is om de aanvaller te zijn en ziet daar een voordeel voor Hamilton. "Soms is het moeilijker om je voorsprong te behouden en te verdedigen dan om achter iets of iemand aan te jagen. Lewis heeft vaak gezegd dat hij liever de jager is dan de prooi", aldus de Brit.

Hill denkt dat Verstappen veel vertrouwen heeft in zichzelf en in zijn team. Echter wordt het volgens de voormalig coureur van Williams nu moeilijker voor de Nederlander om zijn rust te bewaren. "Ik denk dat Max in zekere zin tevreden is met het feit dat de auto het kan doen en dat hij het kan doen. Maar het is veel moelijker als je dichterbij dat doel komt", weet de wereldkampioen.

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023