Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Hill ziet kreupel Red Bull met Perez: "Dat kan ik van hem niet zeggen"

Damon Hill zal waarschijnlijk met enige verbazing kennis hebben genomen van het nieuwe Red Bull-contract voor Sergio Perez. In zijn ogen is Red Bull kreupel door de Mexicaan in de strijd met teams die wél twee coureurs naar voren kunnen schuiven in de strijd vooraan.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is in deze goed om te vermelden dat de Formule 1-wereldkampioen van 1996, Damon Hill, zijn uitspraken in de F1 Nation-podcast deed vóór dat Sergio Perez door Red Bull voor nog eens twee jaar werd aangekondigd als teamgenoot van Max Verstappen. Hij plaatst duidelijk zijn vraagtekens bij het functioneren van Perez.

"Het is game on. Er zijn in mijn ogen momenteel twee teams die een goede pace laten zien en die het gat naar Red Bull op bepaalde circuits dichten", zo begint Hill. "Op bepaalde andere circuits zal Red Bull nog steeds moeilijk te achterhalen zijn, maar vergeet niet dat Ferrari en McLaren allebei twee coureurs hebben die aan kunnen vallen. Ik ben er niet zo zeker van dat we hetzelfde van Checo kunnen zeggen." 

"Red Bull loopt momenteel op één been (Verstappen, red.). Als Red Bull wil verdedigen ten opzichte van die teams, zal Checo... Met die drie tienden die Perez toegeeft op Verstappen komt hij niet meer weg, want er zijn zo veel auto's die in dat gat kunnen springen." 

Hill vervolgt: "Je ziet dat de punten niet zo makkelijk meer komen voor Red Bull en de totale dominantie van Verstappen wordt een halt toegeroepen. En dat terwijl er nog een lange weg te gaan is. Het seizoen duurt zo lang. Tegen de tijd dat de Britse GP zich aandient, zijn we Monaco (en de verhoudingen zoals ze nu liggen, red.) al lang weer vergeten."

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training