Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hill ziet nog kansen in titelstrijd Verstappen vs. Perez: "Daar is Checo beter"

Na een machtige Miami Grand Prix voor Max Verstappen zijn de enthousiaste woorden dat teamgenoot Sergio Perez evenveel kans maakt op het kampioenschap alweer een beetje naar de achtergrond verschoven. Zo ook door oud-wereldkampioen Damon Hill, die Max Verstappen als de grootste titelkandidaat van dit jaar ziet.

Perez Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen maakt weekend na weekend duidelijk waarom hij de grootste favoriet is voor de wereldtitel van 2023. Op papier doen er slechts twee coureurs mee vooralsnog: de Nederlander en zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Perez.

Laatstgenoemde kreeg in de afgelopen race echter een klap te verduren. Verstappen startte vanaf P9, maar kon Perez verslaan - terwijl hij vanaf poleposition begon. Wat brengt dat voor de rest van het F1-seizoen?

"Verstappen van een ander niveau"

De prestaties van de Nederlander vallen op, ook bij oud-wereldkampioen Damon Hill. In de F1 Nation Podcast praat hij met Natalie Pinkman en Tom Clarkson over de prestaties van de beide Red Bull-coureurs. "Het was natuurlijk jammer voor Max dat hij zijn eerste rondje in Q3 in Miami afblies. Dit gaf een mogelijkheid voor Checo Perez om die eerste positie te bemachtigen en dat is niet gelukt."

"Ik denk dat we echt wel kunnen zeggen dat dit wederom laat zien dat Max echt van een ander niveau is. Niet alleen ten opzichte van Sergio, maar ten opzichte van het hele veld", legt de oud-wereldkampioen uit.

Toch ontvangt de Mexicaanse teamgenoot van Max ook de nodige complimenten: "Op sommige circuits, zoals Bakoe en Saoedi-Arabië, kon je zien dat Sergio echt goed was. Ik denk eerlijk gezegd zelfs beter dan Max."

Red Bull eist krediet op voor Perez

Wat Hill het meest verbaast, is hoe Red Bull-topman Helmut Marko over de voortgang van zijn coureur praat: "De opmerking die het voor mij echt gedaan heeft, is de volgende opmerking, dit zeggend met een stem als de Terminator. Hij kwam binnen en zei: 'Wij hebben Checo beter gemaakt!'"

Hier is Hill het overduidelijk niet mee eens: "Volgens mij heeft Perez al het harde werk gedaan, niet Red Bull. Maar ik kan het fout hebben."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein