Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hill: "Zo zal de strijd tussen Verstappen en Hamilton beslist worden"

Max Verstappen vs. Lewis Hamilton. Formule 1-fans lijken zich een seizoen lang op te kunnen gaan maken voor een strijd tussen de twee kemphanen. Het is tegelijkertijd ook een battle tussen Red Bull en Mercedes. Volgens voormalig wereldkampioen Damon Hill zullen enkele bepaalde aspecten uiteindelijk de doorslag gaan geven tijdens een strijd tussen de twee coureurs en teams.

Verstappen Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In Bahrein zagen we de eerste van waarschijnlijk meerdere battles tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Eerstgenoemde overwon en wist de ontketende Nederlander achter zich te houden. In de podcast F1 Nation bespreekt voormalig wereldkampioen Damon Hill het gevecht nogmaals, nu alle stof is opgetrokken en iedereen even adem heeft kunnen halen.

"Het zit heel dicht op elkaar", zo trapt hij af. "Het lijkt erop dat Mercedes vindt dat ze achter liggen op Red Bull. Lewis zei na de race dat ze niet de beste wagen hadden. Daarmee wilde hij benadrukken dat hij niet de beste auto heeft, maar wel heeft gewonnen. Ik denk niet dat je dat kan ontkennen. Mercedes zelf, in de vorm van Trackside Engineering Director Andrew Shovlin, heeft gezegd dat ze naar de data hebben gekeken en dat zijn team op geen enkel vlak een voordeel heeft ten opzichte van Red Bull.

Tegelijkertijd doet Mercedes niet alsof ze gaan verliezen. Ze zijn realistisch en weten dat ze Red Bull dicht op de hielen zitten, zo oordeelt Hill. "Hij geeft toe dat het heel dicht op elkaar zit. Het zijn twee teams die een goede auto hebben, maar Red Bull heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt. Ze hebben Mercedes bijgehaald", concludeert hij. "Misschien dat Mercedes meer last heeft gehad van de nieuwe regels, omdat ze een lage rake hebben."

"Aston Martin klaagt er ook over, omdat zij hetzelfde design hebben. Mercedes riep dat minder hard, maar ze kunnen in ieder geval wel een gevecht verwachten. Wat Shovlin tussen de regels door eigenlijk zei, was dat de strijd beslist zou worden aan de hand van de tactiek, voorbereiding, coureurs en het kiezen van de juiste strategie. Dat is een geweldig recept voor spannende autosport."

De situatie bij Mercedes is nu ook anders, redeneert Hill. Dit jaar is er geen interne strijd om de wereldtitel, maar worden ze door Red Bull uitgedaagd. Het zorgt volgens hem voor een andere dynamiek. "Als je een dreiging krijgt van buitenaf, dan word je daar als team sterker van. De laatste jaren was het Mercedes dat met haar coureurs om de titel streed, met af en toe een speldenprikje van Red Bull en andere teams."

"Nu worden ze daarentegen bedreigd door een ander team, dus daar zullen we het teamwerk beter van zien worden. Ze weten dat Lewis de sterkste is bij Mercedes en ik weet dat Red Bull zichzelf achter de oren krabde in Bahrein, want ze wisten dat Hamilton iets magisch had gedaan door hen voor te blijven, terwijl de Red Bull-bolide beter was. Het betekent dat beide teams hun beste man naar voren zullen schuiven. Het wordt een geweldig gevecht", aldus de wereldkampioen van 1996.

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is