Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe Bottas voormalig werkgever Mercedes per ongeluk vier WK-punten cadeau gaf

Een groot gedeelte van de Grand Prix van Miami mocht Valtteri Bottas zich best-of-the-rest noemen. Maar door een kostbare fout in de laatste fase van de race wisten de strijdende George Russell en Lewis Hamilton de Fin gemakkelijk te passeren.

De race in Miami zag er voor Valtteri Bottas, tot een bepaald punt, zeer rooskleurig uit. Achter Ferrari en Red Bull domineerde de Fin het rest van het veld en stond hij op het punt om een mooi aantal punten te scoren voor Alfa Romeo. "Alles verliep heel soepel", vertelt Bottas aan onder meer RacingNews365 . Wat leek een eenvoudige top vijf finish te worden, mondde uit in teleurstellend einde voor de Fin. Na de safety car, veroorzaakt door de crash van Pierre Gasly en Lando Norris, moest Bottas goed op zijn hoede voor het Mercedes-duo achter hem. George Russell reed immers op nieuwer en zachter rubber. "George kreeg de kans om te stoppen voor nieuwe mediums en hij kwam snel dichterbij."

Mercedes-gevecht resulteert in een kostbare fout van Bottas

Het gevecht tussen George Russell en Lewis Hamilton, dat zich in de spiegels van Bottas afspeelde, werd enkele rondes na de safety car steeds spannender. Ook de Fin ontging dit duel niet, maar hij maakte daardoor wel een kostbare fout. "Ik was ze in de spiegels aan het volgen, omdat ze behoorlijk dichtbij kwamen. Ik was aan het kijken of ik moest verdedigen en remde daardoor een fractie te laat. Ik miste de apex in de laatste bocht een klein beetje en kwam op het vuile asfalt terecht. Ik kon de auto vervolgens amper insturen", legt Bottas uit. Het gevolg was dat de Alfa Romeo-coureur de muur schampte en beide Mercedes-coureurs hem gemakkelijk konden passeren. "Gelukkig had ik geen schade of een lekke band", vertelt Bottas.

Alfa Romeo "zeer dichtbij" de snelheid van Mercedes

Ondanks de fout in de eindfase van de race, kijkt Bottas positief terug op de race in Miami en is hij tevreden over de snelheid van de Alfa Romeo in vergelijking met de Mercedes. "Het racetempo lag heel dichtbij het tempo van Mercedes, dus het is goed om te zien dat we echt met hen kunnen vechten", laat Bottas tot slot weten. Uiteindelijk kwam het Mercedes-duo als vijfde en zesde over de meet, terwijl de Alfa Romeo-coureur het moest doen met plek zeven. In het klassement staat de Fin op de achtste stek, achter de drie topteams en Lando Norris.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'