Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hoe de weg rond Verstappen wordt vrijgemaakt voor de wereldtitel

Max Verstappen steekt het niet onder stoelen of banken. Voor hem telt maar één ding: wereldkampioen worden. Tweede of derde worden, dat interesseert hem niet. Om hem heen wordt geprobeerd om de weg volledig voor hem vrij te maken, zodat hij zich alleen op het racen hoeft te focussen.

Verstappen VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als zoon van vader Jos Verstappen, oud-Formule 1-coureur, en van moeder Sophie Kumpe, begenadigd kartster, zit het racen in de genen van Max Verstappen. Al vanaf jongs af aan loopt het racebloed door de aderen van de Nederlander. Al vroeg werd ook duidelijk dat hij enorm veel talent had en Jos Verstappen maakte het er dan ook zijn persoonlijke missie van om zijn zoon naar de top te brengen.

Natuurlijk ging Verstappen junior braaf naar school, maar plezier beleefde hij daar niet veel: "Ik vond school niet erg leuk, ik vond het niet fijn om op een stoel te zitten en naar een bord te staren. Natuurlijk heb je het nodig, maar Formule 1 was het echte doel, omdat ik nis met school te maken wilde hebben. Het was een extra drijfveer om juist in karten goed te zijn. Uiteindelijk heb ik school gelukkig niet nodig gehad", zo vertelt Max in gesprek met Formule 1.

Ook vader Jos zag dat zijn zoon het niet naar zijn zin had, maar omdat hij wist dat Max wel eens een goede autocoureur kon worden, trad hij niet streng op: "Als hij het racetalent niet had gehad, dan had ik hem bij wijze van spreken terug naar school geschopt, maar ik wist dat er wel eens iets groots kon gebeuren in de autosport. Daarom tolereerde ik het niet alleen, maar stimuleerde ik het juist, haha."

Max koestert de herinneringen van die tijd: "Op vrijdag om kwart over drie, als school uit was, stapten we vol gas in de bus naar Italië om daar te karten. Zondag gingen we dan weer laat in de middag vol gas naar huis en waren we pas diep in de nacht thuis."

Verstappen miste veel lessen, die hij van zijn school allemaal in moest halen. Daar waren de Verstappens het niet mee eens, waarna ze besloten er een privélerares bij te halen. "Het was onze redding, zo konden we overal rijden", herinnert Jos zich.

			© Getty Images/Red Bull Content Pool
	© Getty Images/Red Bull Content Pool

Uiteindelijk kwam de carrière van Max Verstappen in een stroomversnelling toen hij de overstap van de karts naar de single seaters maakte. Na een jaar in de Formule 3 kwam hij al op de radar van Helmut Marko, die de piepjonge Nederlander maar al te graag in de Formule 1 wilde hebben.

Zo geschiedde. Verstappen groeide in enkele jaren uit tot een publiekslieveling met miljoenen fans over de hele wereld. Het doel van de Verstappens was duidelijk. Max moet en zal Formule 1-wereldkampioen worden. Ook vandaag de dag wordt de 22-jarige Nederlander zo veel mogelijk in de luwte gehouden door zijn entourage, zo vertelt vader Jos.

"Ik bemoei me niet met de sociale media van Max, maar ik volg het allemaal wel. Ik weet precies wat er over hem geschreven wordt en door wie. Ik ben benieuwd naar hoe de journalisten schrijven, dingen zien en ga zo maar door. Dat is mijn rol."

"Max weet wat hij moet doen. Hij hoeft zich niet bezig te houden met wat er over hem wordt geschreven, dat is niet zijn ding. Zijn manager en ik houden alles uit de gaten en houden Max uit de wind. Hij hoeft alleen gas te geven", zo sluit Verstappen senior af.

Max Verstappen voegt daar aan toe dat hij zich eigenlijk ook niet bezig wil houden met de Formule 1 buiten de raceweekenden: Ik wil juist andere zaken volgen, bijvoorbeeld over nieuwe dingen die te maken hebben met simracen. Dat vind ik veel leuker om mezelf mee bezig te houden dan met dingen over de Formule 1 die ik toch al weet", zo geeft de jongste Verstappen toe.

"Ik moet me gewoon bezighouden met goed rijden op de baan en met het team. Wat er daarbuiten gebeurt, moet mij niet te veel interesseren. Op dit moment in mijn carrière heb ik dat allemaal niet nodig", aldus Max.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend