Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Hoe een advies van Alonso bijdroeg aan Ricciardo's comeback

Daniel Ricciardo had het advies van Fernando Alonso in zijn hoofd toen hij begin dit jaar geen deel meer uitmaakte van de Formule 1-grid.

Ricciardo Alonso 2014
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo kwam na een onsuccesvol seizoen bij McLaren zonder Formule 1-stoeltje te zitten in 2023. Hij mocht bij zijn voormalige team Red Bull aansluiten als derde rijder, maar een stoeltje leek er niet meer in te zitten voor de Australiër. Totdat Nyck de Vries na tien races ontslagen werd bij AlphaTauri en Ricciardo per direct de koningsklasse weer mocht betreden.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso weet hoe het is om zonder een stoeltje te zitten en erna weer terug te komen in de F1. Hij verliet McLaren ook, maar dan in 2018 en kwam in 2021 weer terug in de Formule 1 bij het Franse team van Alpine.

"Dit is het beste voor me geweest

"Ik denk echt dat dit vrije halfjaar, ook al was het niet het jaar wat ik verwacht had, me toch een soort reset heeft gegeven", geeft Ricciardo toe in gesprek met Racer. "Vorig jaar had ik het gevoel dat het een soort patstelling was en het was moeilijk om daar uit te komen. Daarom is de vrije tijd, het team en de omgeving het beste voor me geweest. Dat is alles waar ik kom kan vragen, vooruitgang, en ik denk dat ik ervoor open sta om opnieuw te leren. Ook dat is belangrijk."

De goedlachse Australiër had een positief gevoel nadat hij tijdens zijn eerste race voor AlphaTauri vooruitgang wist te boeken door het veld. "Dat is echt het meest bemoedigende", legt hij uit. "Om wat voor redenen dan ook sprak de McLaren mijn taal niet, normaal gesproken. Zeker wel die van Lando! Hij weet absoluut hoe hij het maximale uit dat ding moet halen."

"Hij zei dat het één van de beste dingen was die hij ooit gedaan heeft"

Dit jaar probeert Ricciardo ook wat meer van het moment te genieten. "Natuurlijk zijn er zenuwen en opwinding, er zijn veel van die dingen, maar soms vergeten we onszelf eraan te herinneren om het in ons op te laten nemen en te glimlachen in het moment. Ik probeerde er echt van te genieten, en natuurlijk zorg je er nog voor dat je gefocust blijft, maar ik geniet er gewoon van. Het publiek was erg cool. Ik hoorde veel gejuich, dus het was leuk", aldus de AlphaTauri-coureur.

Achteraf blijkt dat de ervaring die Alonso had met het tijdelijk verlaten van de Formule 1 invloed heeft gehad op hoe Ricciardo tegen zijn eigen situatie aankeek. "Ik voel me weer energiek. Ik herinner me dat ik een gesprek had met Alonso, misschien twee jaar geleden. We maakten gewoon een praatje en hij zei dat de pauze voor hem één van de beste dingen was die hij ooit gedaan heeft. Dat zette me aan het denken, dat als ik ooit het gevoel had dat ik het nodig zou hebben, ik er niet zo bang voor moet zijn. Toen ik zag wat voor jaar hij achter de rug had, kreeg ik weer zelfvertrouwen. Ik ben echt blij dat ik in deze positie terecht ben gekomen en dat alles weer normaal aanvoelt. De grid, de start, de adrenaline en de emotie.. Ik heb van alles genoten."

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in