Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe een vriendschap leidde tot een van de meest exclusieve Formule 1-feesten

RacingNews365 sprak in Milaan met Davide Palumbo. De Italiaan is een van de beste vrienden van Vitantonio Liuzzi, voormalig Formule 1-coureur en teamgenoot van Robert Doornbos in de Formule 3000, voorloper van de Formule 2. De Italiaan reed onder andere voor Red Bull Racing en Toro Rosso. Palumbo en Liuzzi runnen tegenwoordig samen het in Italië welbekende 'Penelope a Casa' restaurant in Milaan. Hoewel Liuzzi's Formule 1-carrière als coureur al enkele jaren achter hem ligt, is hij nog steeds actief in de koningsklasse van de autosport en treedt hij regelmatig op als racesteward tijdens Grand Prix-weekenden.

Davide Palumbo - hierboven op de foto met Max Verstappen - en Vitantonio Liuzzi leerden elkaar al op jonge leeftijd kennen en belandden samen in de wereld van de Formule 1. "Dankzij Tonio ben ik per ongeluk in de wereld van de Formule 1 terechtgekomen", begint Palumbo zijn verhaal tegenover RacingNews365 in zijn eigen restaurant. "Ik ben altijd al een grote fan van de sport geweest, dus ik was natuurlijk ook bekend met de beroemde 'glitter en glamour' eromheen. In de jaren dat ik op de F1-paddock was om Tonio te volgen, waarvoor ik hem altijd dankbaar zal zijn, had ik de kans om niet alleen mijn favoriete supersterren, maar ook om nieuwe en interessante mensen die betrokken zijn in de sport te ontmoeten." "Zo kwam ik ook in contact met Tara Ramos, die nu inmiddels een vriend en zakenpartner is geworden. Met Tara zag ik de kans om samen een speciale reeks van evenementen op te zetten tijdens Formule 1 Grand Prix-weekenden", zegt de sympathieke Palumbo, die nu al tijdens zo'n 60 Grands Prix werkzaam is in de koningsklasse van de autosport. De reeks van evenementen zijn uiteindelijk omgedoopt in de 'The GR1D CLUB', die plaatsvinden op spectaculaire locaties om de afsluiting van geselecteerde Formule 1-weekenden te vieren. Sinds 2013, het jaar van de oprichting is The GR1D CLUB de bestemming voor Formule 1-fans en feestvierders. Zo vonden er al evenementen plaats tijdens de races van Barcelona, Monaco, Boedapest, Monza, Sotsji, Austin, Mexico-Stad en São Paulo. Naast internationale en lokale beroemdheden uit de mode-, film-, muziek- en sportwereld die de evenementen bezoeken, zijn ook de huidige en voormalige F1-coureurs vaak aanwezig. Tot de hoogtepunten van de evenementen behoorden ook DJ-optredens van voormalige Formule 1-coureurs, waaronder de bekende getalenteerde Squire (alias Jaime Alguersuari), Giedo van der Garde en Kamui Kobayashi en het tonen van moderne Formule 1-bolides. Het artikel loopt verder onder de fotoserie (met oprichters Palumbo en Ramos & DJ van der Garde).

Op de vraag wat het geheim is achter het snel opgebouwde succes van 'THE GR1D CLUB' antwoordt Palumbo als volgt: "Wat een Formule 1-feestje bijzonder maakt, is zeker de aanwezigheid van de F1-coureurs. Gelukkig hebben we een geweldige relatie met de coureurs opgebouwd, die mede tot stand is gekomen door hard werken en toewijding te tonen. De meeste coureurs zijn door de jaren heen ook zeer goede vrienden van ons geworden. Ze komen naar 'The GR1D CLUB' vanwege de leuke, vrolijke en unieke sfeer, waar ze zich vrijer kunnen voelen in een veilige omgeving zonder enige vorm van betrokkenheid of druk." "Last but not least nodigen we de coureurs ook graag uit door hen een formele vipbehandeling te geven, samen met een speciaal of grappig cadeau om het een onvergetelijke ervaring te maken. Een van de beste herinneringen die ik heb is bijvoorbeeld dat we ter gelegenheid van de Grand Prix van Mexico in 2018 een skeletmasker aan de coureurs hebben gegeven. Zo borduurde we verder op het thema 'El Dia De Los Muertos', omdat die nationale feestdag enkele dagen voor ons evenement plaatsvond in Mexico. Daar moesten we als GR1D CLUB zijnde natuurlijk op inspelen. De coureurs vonden dit zo leuk dat bijvoorbeeld Lewis Hamilton het masker zelfs droeg tijdens de coureursparade, terwijl Max Verstappen het droeg tijdens zijn overwinningstocht nadat hij de GP had gewonnen. De Mexicaanse fans vonden het geweldig en natuurlijk waren we vereerd dat zowel Lewis als Max ons zo omarmden." Palumbo, die met zijn succesvol lopende restaurants in Milaan en Pescara altijd een oogje heeft gehad voor zaken doen, is er van overtuigd dat hij met de F1-evenementen bedrijven en merken de kans biedt om succesvol zaken te doen in de Formule 1. "Vanuit zakelijk oogpunt is The GR1D CLUB een ongeëvenaarde kans voor merken om zich te associëren met de koningsklasse van de autosport en modieuze evenementen. Het evenement heeft als doel ieder merk in staat te stellen een geselecteerde groep VIP's en spraakmakende consumenten te bereiken. Dit kan men doen in een omgeving die de beste elementen van de autosport, mode en muziek samenbrengt en dat met een brede, diepgaande en stimulerende exposure. Om er een paar te noemen, Heineken, Hublot en Pirelli zijn allemaal wereldwijde partners van The GR1D CLUB." In de onderstaande video krijgt u een impressie van het Gr1d Club-evenement.

ycRlNm79w7I

Viaplay
x
Verstappen Vettel gelooft niet in Red Bull-vertrek Verstappen: "Geen redenen voor"