Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Hoe Ferrari met een mannetje minder terug wil keren aan de top

Ferrari zal na het vertrek van Simone Resta geen nieuwe technisch directeur aanstellen. De renstal uit Maranello gaat in de toekomst werken met een systeem waarin de verantwoordelijkheid wordt gedeeld en hoopt daarmee een betere auto te bouwen dan afgelopen seizoen. Daar zijn ook nieuwe mensen van buitenaf voor nodig, om een frisse blik op de ontwikkelingen van de auto te werpen, zegt teambaas Mattia Binotto.

Mattia Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Bij Ferrari is op dit moment niemand persoonlijk verantwoordelijk voor de prestaties van de auto. Simone Resta was als hoofdontwerper en later hoofd van de chassisafdeling de belangrijkste verantwoordelijke voor het ontwerp van de Ferrari's, maar nadat hij naar Haas F1 is vertrokken is er geen eindverantwoordelijke meer.

En dat blijft voorlopig zo, want er zal geen nieuwe technisch directeur (zoals de functie bij de meeste andere teams heet, red.) worden aangesteld. "Er zal geen nieuwe technisch directeur komen nu Simone Resta is vertrokken", antwoordt Binotto op de vraag van RacingNews365 wie zijn taken over zal nemen.

In plaats van een technisch directeur aan te stellen, kiest Ferrari voor een model met gedeelde verantwoordelijkheid. "De positie van technisch directeur wordt nu bemand door de verschillende departementshoofden, zoals die van de motor, van de supply chain, et cetera. Enrico Cardile zal verantwoordelijk zijn voor de chassisafdeling, maar zal niet alle verantwoordelijkheden overnemen die Simone Resta had."

Ferrari gaat de vacature van technisch directeur dus intern invullen. Daarmee rijst de vraag of de Scuderia er niet goed aan zou doen om buiten het team om medewerkers te trekken, omdat het in 2020 een zeer matige auto bouwde. "Daar staan we bij Ferrari altijd open voor. We zijn ruimdenkend wat dat betreft. Ik denk dan ook dat het voor ons belangrijk is om ook buiten de organisatie te blijven kijken naar mensen die waarde kunnen toevoegen aan Ferrari."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez