Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Hoe gaat het met dat andere 'nieuwe' Formule 1-team?

Andretti staat momenteel volop in de belangstelling in het Formule 1-wereldje, maar het is zeker niet het enige team dat mikt op een F1-entree. Hoe gaat het Panthera Team Asia F1?

F1 showcar reveal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Panthera Team Asia F1 is een naam die al sinds 2019 rondzingt in de wereld van de Formule 1. De Aziatische formatie mikte ooit op een F1-debuut in 2022, maar meerdere factoren, met als meest prominente het coronavirus, staken daar een stokje voor. Toch weet oprichter Benjamin Durand van geen opgeven. Hij mikt nu op 2026 en naar eigen zeggen is men er klaar voor om de draad weer op te pakken.

"We zijn er klaar voor de zaken te hervatten", zo vertelt hij in gesprek met Planet F1. "We beschikken over meerdere personen die meteen aan boord kunnen komen, waarvan de meeste geen directe link hebben met de Formule 1, waardoor we niet met een verplichte verloftijd zitten. We werken bovendien samen met een hoog aangeschreven wervingsbureau uit Londen dat gespecialiseerd is in F1 en autosport. We zijn er zeker van dat we zowel de HR-afdeling als de technische afdeling op tijd kunnen herstarten."

Natuurlijk is alles nog met een slag om de arm, want een 'go' vanuit de Formule 1 ligt er nog niet. Als die go er wel komt, dan zal alles in een stroomversnelling raken en de investeerder over de brug komen", zo schetst Durand, die realistisch wil zijn voor wat betreft de doelen voor Panthera Team Asia F1.

"Ik ga niet roepen dat we wel even kampioen worden, maar ik wil ook niet vijf seconden achter de groep aan rijden. We verwachten de we met de anderen mee kunnen strijden in het rechter rijtje. Het voornaamste doel echter is om te leren en te groeien. We moeten eerst leren te lopen, alvorens we kunnen rennen."

Op de lange termijn wil Durand een autofabrikant aan zich verbinden, liefst een Aziatische, onder andere om die markt te stimuleren: "Het aantrekken van een fabrikant is cruciaal om uiteindelijk om podiums te kunnen vechten. Als privateer is dat nagenoeg onmogelijk, wel of geen budgetcap."

En met welke motoren komt het team dan te rijden? Dat is onbekend, maar Durand geeft wel aan dat er een principeverklaring ligt: "We hebben met vrijwel iedereen op de F1-grid gesproken. Er is nog niks in beton gegoten, maar er ligt wel een intentie-overeenkomst."

Ook interessant:

RN365 Premium beschikbaar voor échte F1-fans

RN365 Premium, het membership voor de echte F1-fan is nu beschikbaar! Meld je nu aan en je bent helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen