Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Hoe de laatste vondst van Mercedes voor meer downforce moet zorgen

Mercedes probeert het tekort aan downforce op te lossen door continu aan de W12 te blijven sleutelen. Bij de Grand Prix van Emilia-Romagna heeft het team bijvoorbeeld met een nieuwe diffuser al wat meer neerwaartse druk weten te genereren.

Ez R Nub LUYA En Gsg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De W12 van Mercedes gaat dit jaar minder hard dan andere jaren als gevolg van de nieuwe reglementen met betrekking tot de vloer. Dit levert de auto minder downforce op. Om dit op te lossen moet Mercedes de auto flink blijven doorontwikkelen. De jongste vernieuwing - een aanpassing aan de diffuser - werd tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna geïntroduceerd.

Op de website F1.com legt Mark Hughes uit hoe het technische trucje van Mercedes werkt. "De meest in het oog springende verandering aan de diffuser is dat de vin aan de buitenkant van het centrale deel opnieuw is gevormd. In plaats van de getrapte versie, introduceerde Mercedes een geleidelijk helling", aldus Hughes.

De vinnen moesten door de reglementswijziging met 50 millimeter worden ingekort. Hierdoor wordt de lucht die door de diffuser stroomt gekanaliseerd en wordt deze vastgehouden wanneer het door het lagedrukgebied van de vloer voor de diffuser stroomt. "De nieuwe vorm van de vinnen is doeltreffender gebleken om de luchtstroom op één lijn te houden bij de verschillende rijhoogten en snelheden van de auto", meent Hughes.

Volgens Hughes is het cruciaal dat de luchtstroom zo ongehinderd mogelijk onder de auto en door de diffuser gejaagd wordt: "Hoe sneller en zuiverder de lucht door de diffuser stroomt, hoe lager de luchtdruk onder het vloeroppervlak en hoe meer downforce er dan ontstaat."

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf