Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Zo kan Perez Red Bull-geschiedenis schrijven in Las Vegas

Sergio Perez staat op het punt om de tweede plaats in het coureurskampioenschap te bemachtigen, maar hoe kan hij dat doen tijdens de Grand Prix van Las Vegas?

Perez Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez maakt kans op de tweede plaats in het coureurskampioenschap tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Het zou de eerste keer in de Formule 1-geschiedenis van Red Bull zijn dat het met een 1-2 eindigt in het coureurskampioenschap, nadat Max Verstappen een aantal races geleden al lang en breed de titel in de wacht sleepte.

Lewis Hamilton is momenteel Perez' enige uitdager voor de tweede plaats, terwijl Mercedes het jaar als tweede wil afsluiten in het constructeurskampioenschap, vóór Ferrari. De zevenvoudig wereldkampioen heeft de afgelopen races met problemen te kampen gehad. Zo crashte hij tijdens de Grand Prix van Qatar in de openingsronde en werd hij in de Verenigde Staten gediskwalificeerd vanwege overmatige slijtage van zijn vloerplank.

Op dit moment heeft Perez 32 punten voorsprong op Hamilton in de tussenstand van het kampioenschap. Dat betekent dat Hamilton dit weekend ten minste zes punten in moet lopen in het kampioenschap. Doet hij dat niet, dan kan de tweede plek Perez niet meer ontgaan

Als Perez er niet in slaagt om de top tien te bereiken in Las Vegas, dan moet Hamilton de Grand Prix van Las Vegas op zijn minst als zesde afsluiten (of zevende met het extra punt voor de snelste ronde) om de strijd mee te nemen naar Abu Dhabi.

Het extra punt voor de snelste ronde kan ook meespelen. Als Hamilton bijvoorbeeld de race wint en Perez tweede wordt, inclusief de snelste ronde, zou dat genoeg zijn voor de Mexicaan om P2 te pakken in het klassement. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk, aangezien het duo de race als tiende en elfde aanvangt.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

30 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt