Hoe laat begint de ePrix van Ad Diriyah?

14 dec. 2018 15:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Dit weekend staat de eerste race van het vernieuwde Formule E-kampioenschap op het programma. In het Arabische Ad Diriyah wordt er voor het eerst geracet met de nieuwe Gen2-bolides.

Er is een hoop om naar uit te kijken tijdens de eerste ePrix van het jaar. Nieuwe coureurs dienden zich aan in de klasse, zoals bijvoorbeeld een Felipe Massa en de door McLaren aan de kant geschoven Stoffel Vandoorne. Nederlandse inbreng is er in de persoon van Robin Frijns.

In de vier voorgaande seizoenen van de Formule E werden er vier verschillende rijders tot kampioen gekroond. Nelson Piquet, Sebastien Buemi, Lucas di Grassi en Jean-Éric Vergne, allemaal staan ze ook in het seizoen 2018-2019 aan het vertrek.

De grootste verandering voor het vijfde seizoen is echter de nieuwe en futuristisch ogende Gen2-bolide, die voor het eerst in de geschiedenis van de volledig elektrische klasse een hele race meegaat. Een verplichte pitstop om van auto te wisselen is er voor de coureurs dus niet meer bij.

Wie niks wil missen van de eerste actie van het nieuwe seizoen, moet vroeg opstaan. De trainingen beginnen om 07:05 uur. De kwalificatie en de race volgens respectievelijk om 08:50 uur en 13:05 uur.

Tijdschema Formule E ePrix Ad Diriyah

15 december 2018

  • 07:05 uur Vrije Training
  • 08:50 uur Kwalificatie
  • 13:05 uur Race

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen