Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Bahrein?

De eerste wedstrijd van het seizoen is de Grand Prix van Bahrein en deze zal van start gaan op zaterdag 2 maart 2024 om 16:00 uur Nederlandse tijd! Maar voordat de coureurs beginnen aan de wedstrijd, worden er natuurlijk nog de vrije trainingen en kwalificatie verreden.

Bahrein Achtergrond © Getty Images/Red Bull Contentpool

Bahrein GP tijden

Sinds 2004 staat de Grand Prix van Bahrein op de kalender van de Formule 1. Bovendien heeft de Grand Prix een mooie primeur in zijn bezit. Het is namelijk de eerste Formule 1-wedstrijd die ooit werd gehouden in het Midden-Oosten. De Grand Prix van Bahrein is ooit eenmaal afgelast, vanwege de onrust die de Arabische Lente in 2011 met zich meebracht.

Wanneer is de Formule 1 GP van Bahrein?

Let op: de race vind plaats op zaterdag in plaats van zondag wegens de Ramadan. Hierdoor is het race-weekend van donderdag tot en met zaterdag

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Bahrein vindt plaats van 29 februari tot en met 2 maart en is de eerste race op de kalender. Op donderdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op vrijdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 17:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zaterdag 2 maart om 16:00 uur Nederlandse tijd.

De kwalificatie en race zijn te volgen via een liveblog op RacingNews365. Formule 1 op TV kunt u volgen via Viaplay.

Al de tijden van de Bahrein GP

Hieronder vind je alle tijden van de Bahrein GP in één overzicht. Bekijk de tijden van de vrije trainingen, kwalificatie en de race.

Tijdschema GP Bahrein

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training donderdag 29 februari -
Tweede vrije training donderdag 29 februari -
Derde vrije training vrijdag 1 maart -
Kwalificatie vrijdag 1 maart -
Race zaterdag 2 maart -

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie