Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Hongarije?

De dertiende wedstrijd van het seizoen is de F1 Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring en deze zal van start gaan op zondag 21 juli 2024 om 15:00 uur Nederlandse tijd. Bekijk hier alle F1 tijden van de GP van Hongarije

F1 Grand Prix Hungary Hungaroring 2022 circuit © XPBimages

F1 tijden GP Hongarije 2024

Bekijk hieronder het complete F1 tijdschema tijdens het raceweekend in Hongarije dat plaatsvindt vanaf vrijdag 19 juli tot en met zondag 21 juli. De Grand Prix zal verreden worden op de Hungaroring, het circuit net buiten Boedapest. Onderstaand vind je al de tijden van de Hongarije GP.

Tijdschema GP Hongarije

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 19 juli -
Tweede vrije training vrijdag 19 juli -
Derde vrije training zaterdag 20 juli -
Kwalificatie zaterdag 20 juli -
Race zondag 21 juli -

F1 Grand Prix van Hongarije

De Hungaroring staat bekend om de grilligheid en het grote contrast tussen de verschillende wedstrijden die er verreden zijn. Het is niet te voorspellen wat er gebeurt op het circuit, maar het is vaak óf een draak van een wedstrijd, óf een gigantisch spektakel.

Wanneer is de Formule 1 GP van Hongarije?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Hongarije vindt plaats van 19 tot en met 21 juli en is de dertiende race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 16:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 21 juli om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Opvallende races in Hongarije

  • De wedstrijd van 2015 was een van de absolute hoogtepunten van het seizoen, waarbij er de gehele wedstrijd actie was. De gedoodverfde favoriet, Mercedes, had een collectieve off-day, er waren voortdurend crashes of touchés, lekke banden en prachtige gevechten.
  • De race in 2017 was alleen op papier spannend met kleine onderlinge verschillen, maar inhaalacties waren er niet te zien.
  • Ook in 2019 werden we getrakteerd op een heerlijk gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, waarbij de laatstgenoemde na een prachtige tactische zet van zijn team als winnaar boven kwam drijven.
  • In 2021 was het een waar waterballet en werd er een nieuwe racewinnaar geboren. Na een fantastische race ging Esteban Ocon er met de overwinning vandoor. In 2022 was het Max Verstappen die won.

Zal Red Bull Racing de elfde overwinning van dit seizoen achter hun naam schrijven na de F1 Grand Prix van Hongarije? Of zullen de omstandigheden net wat anders zijn en er een verrassende winnaar, zoals Lando Norris, de Grand Prix winnen? Ook zal Daniel Ricciardo weer voor het eerst op de grid te zien zijn. Hij neemt het AlphaTauri stoeltje van Nyck de Vries over. Zal hij Yuki Tsunoda kunnen verslaan? Je ziet het allemaal op zondag 23 juli om 15:00 uur.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Hongarije en tijden

Hoe laat begint de F1 kwalificatie van Hongarije?

De kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Hongarije zal verreden worden op zaterdag 22 juli om 16:00 uur.

Ander kwalificatieformat GP Hongarije

De kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring zal iets anders zijn dan we gewend zijn. Er zal gebruik gemaakt worden van een verplichte bandenkeuze in Q1, Q2 en Q3. Wil je precies weten hoe dit in z'n werk gaat? Bekijk dan dit artikel.

F1 liveblog

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de F1 live op TV te kijken, dan is er altijd ons F1 liveblog. Hier wordt je real time op de hoogte gehouden van het verloop van de vrije trainingen, kwalificatie en de race op zondag. Helemaal niet in de gelegenheid om het Formule 1-weekend in Hongarije te volgen? Bekijk dan achteraf de F1 samenvatting met alle hoogtepunten.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'