Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Japan?

Japan is de thuisrace van Honda én van F1-coureur Yuki Tsunoda. Dit Grand Prix weekend zal plaatsvinden van 5 tot en met 7 april, waarbij we op zondag vroeg de wekker moeten zetten. De F1 van Japan zal namelijk te zien zijn om 07:00 uur 's ochtends Nederlandse tijd.

F1 Grand Prix Japan tijden © XPBimages

F1 tijdschema GP Japan 2024

In het onderstaande tijdschema vind je alle Nederlandse F1-tijden van de vrije trainingen, kwalificatie en de Grand Prix op zondag op het circuit Suzuka in Japan.

Wanneer is de Formule 1 GP van Japan?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Japan vindt plaats van 5 tot en met 7 april en is de vierde race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 08:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 7 april om 07:00 uur Nederlandse tijd.

Tijdschema GP Japan

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 5 april -
Tweede vrije training vrijdag 5 april -
Derde vrije training zaterdag 6 april -
Kwalificatie zaterdag 6 april -
Race zondag 7 april -

F1 Grand Prix van Japan

De Grand Prix van Japan is een van de meest populaire wedstrijden van de Formule 1-kalender. De Japanse fans rukken vrijwel altijd in groten getale uit om hun helden te zien racen op het circuit van Suzuka. Een aantal weetjes over de Grand Prix van Japan:

  • Michael Schumacher heeft de meeste overwinningen in Japan behaald, namelijk zes. Hij wordt op de voet gevolgd door Lewis Hamilton die vijf overwinningen op het Suzuka circuit achter zijn naam heeft staan;
  • De Japanse Formule 1-fans pakken altijd groots uit en dat is te zien aan de outfits die zij dragen. Zo zijn er voornamelijk veel uitbundige hoofddeksels te zien met bijvoorbeeld een achtervleugel erop;
  • Vorig jaar sleepte Max Verstappen na een chaotische en natte race zijn tweede wereldtitel in de wacht, nadat er eerder verwarring was over de hoeveelheid punten die uitgedeeld werden;
  • Er heeft nog nooit een Japanse Formule 1-coureur zijn thuisrace gewonnen. De hoogste positie die is behaald door een Japanner in de Formule 1 op het Suzuka circuit is derde door Aguri Suzuki (1990) en Kamui Kobayashi (2012);
F1 Grand Prix Japan tijden © Photo4
F1 Grand Prix Japan tijden © XPBimages
F1 Grand Prix Japan tijden © XPBimages

Hoe laat begint de F1 kwalificatie van Japan?

De kwalificatie van de F1 Grand Prix van Japan zal plaatsvinden op zaterdag 23 september om 08:00 uur Nederlandse tijd.

F1 liveblog en F1 samenvatting

Lig je nog lekker in bed en kan je het geluid van de Formule 1-auto's nog niet verdragen? Volg dan het F1 liveblog van RacingNews365. Hier vind je de live timing van de vrije trainingen, kwalificatie en de race op zondag.

Heb je het de avond ervoor toch iets te laat gemaakt en sla je de Grand Prix van Japan even over? Bekijk dan later de F1 samenvatting. Zo ben je toch van alles op de hoogte!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!
Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media