Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Mexico?

De twintigste wedstrijd van het seizoen is de Grand Prix van Mexico en deze zal van start gaan op zondag 27 okotober 2024 om 21:00 uur Nederlandse tijd! Maar voordat de coureurs beginnen aan de wedstrijd, worden er natuurlijk nog de vrije trainingen en kwalificatie verreden. Bekijk onderstaand al de tijden.

F1 tijden GP Mexico 2024 © Getty Images/Red Bull Contentpool

F1 tijden GP Mexico 2024

In het onderstaande schema vind je alle Nederlandse F1-tijden van het uitgebreide F1-weekend in Mexico. Bekijk al de tijden van de vrije trainingen, kwalificatie en de race.

Tijdschema GP Mexico

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 25 oktober -
Tweede vrije training zaterdag 26 oktober -
Derde vrije training zaterdag 26 oktober -
Kwalificatie zaterdag 26 oktober -
Race zondag 27 oktober -

F1 Grand Prix van Mexico

De huidige lay-out van het Autódromo Hermanos Rodríguez is pas enkele jaar geleden ontwikkeld. Het circuit werd in 1962 al gebouwd maar werd pas in 1986 toegevoegd aan de Formule 1 kalender. De laatste Grand Prix op de oude lay-out was in 1992.

Nadat bekend werd dat in 2015 de Formule 1 zou terugkeren op het circuit, werd het volledige circuit gerenoveerd onder de leiding van Hermann Tilke. Bijna alle delen van de baan werden gemodificeerd, uitgebreid of ingekort. Het opvallendste detail is het 'stadiongedeelte'. De coureurs rijden dwars door het oude honkbalstadion heen (letterlijk), waar zo'n 30.000 toeschouwers kunnen zitten.

Max Verstappen kende veel succes in Mexico. Hij won de race al meerdere keren en veroverde een keer de poleposition, die hem vervolgens na een straf weer werd afgepakt.

De kwalificatie en race zijn te volgen via een liveblog op RacingNews365. Formule 1 op TV kunt u volgen via Viaplay. Bekijk ons artikel om precies te zien welke zenders de verschillende races uitzenden.

Wanneer is de Formule 1 GP van Mexico?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Mexico vindt plaats van 25 tot en met 27 oktober en is de twintigste race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 22:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 27 oktober om 21:00 uur Nederlandse tijd.

F1 tijden GP Mexico 2024 © XPBimages

Hoe laat begint de kwalificatie van Mexico

De kwalificatie van Mexico wordt verreden op zaterdag 26 oktober om 22:00 uur Nederlandse tijd.

F1 liveblog Grand Prix van Mexico

Tijdens alle actie op de baan in Mexico zal RacingNews365 ook een Formule 1 liveblog bijhouden, zodat je niks hoeft te missen wanneer je niet in de gelegenheid bent om de Formule 1 live op TV te bekijken.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen