Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk?

De elfde race van het seizoen is dit jaar de F1 Grand Prix van Oostenrijk en deze zal van start gaan op zondag 30 juni 2024 om 15:00 uur Nederlandse tijd. Ook vindt er tijdens dit weekend een sprintrace plaats. Bekijk hier het complete F1 tijdschema voor Oostenrijk.

F1 Oostenrijk GP 2024 | Red Bull ring | Datum en tijden © Getty Images/Red Bull Contentpool

F1 tijdschema GP Oostenrijk 2024

Bekijk hieronder het volledige F1 tijdschema voor het raceweekend tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring. Hier vind je alle tijden van de vrije trainingen, de kwalificatie, de sprintrace en de race.

Tijdschema GP Oostenrijk

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 28 juni -
Sprint shootout vrijdag 28 juni -
Sprintrace zaterdag 29 juni -
Kwalificatie zaterdag 29 juni -
Race zondag 30 juni -

F1 Grand Prix van Oostenrijk

De Red Bull Ring, waar de Grand Prix van Oostenrijk traditioneel wordt verreden, is een van de favoriete banen van Max Verstappen. In 2018 en 2019 was hij heer en meester op het circuit in de deelstaat Stiermarken. Ook de Honda-motor die achterin de Red Bull RB16B ligt komt op de Red Bull Ring vaak goed tot haar recht.

In 2019 trakteerde Max Verstappen de oranjefans op een heerlijke inhaalrace. De Red Bull-coureur kende een matige start, maar wist zich gedurende de race weer prachtig naar voren te werken, met als kers op de taart natuurlijk die heerlijke inhaalactie op Charles Leclerc, waarmee hij de Nederlandse fans in vuur en vlam zette. In 2020 gaf zijn Japanse motor echter al heel snel de geest, waardoor de race uitliep op een deceptie. In 2021 wist Verstappen wel te zegevieren en in 2022 won Charles Leclerc op de Red Bull Ring. In 2023 won Max Verstappen wederom in Oostenrijk. Wie wint er in 2024 de F1 Grand Prix van Oostenrijk?

Hoe laat begint de F1 kwalificatie in Oostenrijk?

Dankzij het nieuwe sprintweekend format zal de kwalificatie op zaterdag plaatsvinden na de sprintrace. De F1 kwalificatie in Oostenrijk vindt plaats op zaterdag 29 juni om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Hoe laat begint de F1 sprintrace in Oostenrijk?

In 2024 staat in Oostenrijk een sprintrace op het programma. De F1 sprintrace zal gereden worden op zaterdag 29 juni 2024 om 12:00 uur.

F1 Grand Prix Oostenrijk tijden © XPBimages

F1 liveblog

Niet in de gelegenheid om Formule 1 live op tv te kijken? Geen probleem! Volg ons liveblog en mis niks van de vrije trainingen, kwalificatie en (sprint) race van de Grand Prix van Oostenrijk.

Wanneer is de Formule 1 GP van Oostenrijk?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Miami vindt plaats van 28 tot en met 30 juni en is de elfde race op de kalender. Omdat Oostenrijk een sprintraceweekend is, zal er slechts één vrije training zijn op vrijdag, gevolgd door de sprint shootout. De sprintrace vindt plaats op zaterdag om 12:00 uur en de kwalificatie volgt later op de dag om 16:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 30 juni om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen