Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Engeland 2017?

De tiende wedstrijd van het seizoen is de Grand Prix van Engeland en deze zal van start gaan op zondag 16 juli 2017 om 14:00 uur Nederlandse tijd! Maar voordat de coureurs beginnen aan de wedstrijd, worden er natuurlijk nog de vrije trainingen en kwalificatie verreden.

De meest gehoorde kreet tijdens het Grand Prix weekend in Groot-Brittannië is: 'Formula 1 is coming home!'. De autosport vond ooit zijn oorsprong in Engeland, het sportland pur sang. Elk jaar is de GP van Engeland een van de hoogtepunten van het seizoen. De fans, het weer en de geweldige baan zorgen voor een hartverwarmende cocktail, ondanks dat het steenkoud kan zijn midden in de zomer. Het weer is vaak een belangrijke factor in Groot-Brittannië. In het verleden stonden meerdere wedstrijden volledig op z'n kop door een paar typisch Engelse buitjes. Vaak zijn het geen grote stortbuien, maar is het wel genoeg om de wedstrijd een verrassende wending te geven. In 2016 was het weer ook een beslissende factor. Net voor de start van de wedstrijd viel er veel regen, waardoor de start van de wedstrijd kletsnat was. Hierdoor lag het veld heel dicht bij elkaar en verloren meerdere coureurs de macht over het stuur. Max Verstappen eindigde uiteindelijk als derde, maar werd gepromoveerd tot de nummer twee na een straf voor Nico Rosberg. De inhaalactie van Verstappen op Rosberg in Becketts aan het begin van de race was één van de hoogtepunten van het seizoen.

De Grand Prix van Groot-Brittannië staat altijd garant voor spektakel en heroïek. Laat de wedstrijd maar snel beginnen! De kwalificatie en race zijn te volgen via een liveblog op Racingnews365. Formule 1 op TV kunt u volgen via Ziggo Sport en RTL, bekijk ons artikel om precies te zien welke zenders de verschillende races uitzenden. Hieronder een overzicht van de aanvangstijden van de vrije trainingen, kwalificatie en race. (Nederlandse tijd) Tijdschema GP Engeland 2017 Sessie Datum Tijd (NL) Eerste vrije training vrijdag 14 juli 2017 10:00 - 11:30 Tweede vrije training vrijdag 14 juli 2017 14:00 - 15:30 Derde vrije training zaterdag 15 juli 2017 11:00 - 12:00 Kwalificatie zaterdag 15 juli 2017 14:00 - 15:00 Race zondag 16 juli 2017 14:00 - 16:00

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi