Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe Leclerc een groot voordeel voor Red Bull en Verstappen wil pareren

De coureurs van Ferrari starten de GP van Miami vanaf de voorste startrij, maar direct daarachter staan Max Verstappen en Sergio Perez klaar voor de aanval. Charles Leclerc vreest voor de topsnelheid van Red Bull en legt uit hoe hij de aanval af wil slaan.

Charles Leclerc hoopt dat hij en Carlos Sainz een aanval van de Red Bull-coureurs kunnen afslaan tijdens de GP van Miami. De Ferrari-bolides starten op de voorste startrij, maar met de hoge topsnelheid van de RB18 kunnen Max Verstappen en Sergio Perez mogelijk al snel aanvallen. Red Bull heeft de tweede startrij voor de race veroverd en staan dus vlak achter de concurrenten van de Scuderia. Met drie DRS-zones en een aantal lange rechte stukken kan de topsnelheid een zeer belangrijke factor worden voor het maken van een inhaalactie. Red Bull heeft hier duidelijk het voordeel: in de kwalificatie was te zien dat de topsnelheden van Verstappen en Perez zo'n 10 kilometer per uur hoger ligt dan die van Ferrari. Het Miami International Autodrome kent echter ook een technische sector met langzamere bochten. Hier hoopt Leclerc in het voordeel te zijn en een aanval van Red Bull te pareren. "Als ze vlak bij ons zijn, dan wordt het natuurlijk erg lastig", voorspelt de Monegask voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Maar wij hebben het voordeel in de bochten. Hopelijk zijn ze dan te ver weg om een inhaalactie te plaatsen op het rechte stuk."

Kan Ferrari wegrijden tijdens de race in Miami? "De tijd zal het leren en we zullen het tijdens de race zien. Onze auto is ook erg sterk, dus we focussen ons vooral op onszelf." Het helpt volgens Leclerc dat Sainz de GP van Miami start vanaf de tweede plaats. "Dat is ongetwijfeld beter. Beide auto's zijn competitief, dus Carlos en ik zijn competitief. Het is fantastisch voor het team en we zullen proberen te finishen op dezelfde posities." Ferrari heeft voor de race in de Verenigde Staten een aantal upgrades meegenomen. Leclerc heeft het volste vertrouwen in de F1-75 en de snelheid tijdens de race. "Het is een erg sterk pakket. Het werkt, min of meer, in elke situatie sinds het begin van het seizoen. Dat is een goed vooruitzicht. Maar zoals ik al eerder zei, gaan de upgrades erg belangrijk worden. "We hadden er hier een aantal, waarmee we de goede kant zijn opgegaan. Hopelijk hebben we er nog een paar gedurende het seizoen zodat we bovenaan blijven staan."

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"