Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Hoe Maldonado heeft bijgedragen aan het succes van Mercedes

Het Formule 1-team van Mercedes is in één decennium uitgegroeid tot een van de meest succesvolle renstallen die ooit in de sport heeft gezeten. De geschiedenisboeken hadden er echter heel anders uit kunnen zien als Pastor Maldonado de Grand Prix van Spanje in 2012 niet had gewonnen.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Ware het niet voor de zege van Williams-coureur Pastor Maldonado tijdens de Grand Prix van Spanje in 2012, dan was Mercedes wellicht nooit de grootmacht geworden die het tegenwoordig is. Als gevolg van de overwinning van de Venezolaan kreeg Mercedes namelijk een grotere interesse in de Formule 1, waardoor het meer geld durfde te steken in het avontuur.

Na de overwinning van Maldonado in 2012 besloot het destijds middelmatig presterende Mercedes de hulp in te roepen van toenmalig Williams-aandeelhouder Toto Wolff. De Oostenrijker werd als een 'onpartijdige' om advies gevraagd over de toekomst van het Mercedes-team. In een gesprek met Motorsport-Total vertelt Wolff hierover.

"Het enige jaar dat ik aan het hoofd stond van Williams, won het team een race. Mede daarom benaderde Daimler CEO Dieter Zetsche mij met de vraag wat Mercedes nodig had om net als Williams te kunnen winnen in de Formule 1. Na een tweetal gesprekken met Zetsche, waarin we spraken over de middelen die tot succes in de Formule 1 kunnen leiden, kreeg hij het idee om mij een kans te geven om het team van Mercedes te gaan leiden."

In relatief korte tijd wist Wolff het team te transformeren van een sterke middenmotor tot de absolute maatstaf. Waar andere succesvolle Formule 1-team in het verleden op een zeker moment aan tractie verloren en minder dominant werden, lijkt dit niet spoedig te zullen gebeuren met Mercedes. Dit is in de ogen van Wolff ook niet zonder reden.

"Wij hebben bij Mercedes een omgeving gecreëerd waar teamleden niet zomaar overstappen naar de concurrent, simpelweg omdat deze bereid is meer geld te betalen. Enerzijds betalen wij onze mensen goed, maar de voordelen die erbij komen kijken zijn ook niet mis. Het is bijvoorbeeld eerzaam om voor een merk als Mercedes te mogen werken", benadrukt Wolff.

Natuurlijk heeft Mercedes in de loop der jaren de nodige werknemers verloren aan concurrenten of andere bedrijven, maar dat heeft niet in de weg gezeten van het succes van het team. Wolff legt uit: "Wij staan achter onze werknemers en proberen het jonge talent dat we in huis hebben een kans te geven om mee te groeien met het team. Zij vormen met de meer ervaren personen bij Mercedes een goede balans."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend