Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe McLaren de kwakkelende Ricciardo van de ondergang wil redden

Ondanks de teleurstellende resultaten van Daniel Ricciardo blijft McLaren-teambaas Andreas Seidl geloven in de 32-jarige coureur. Hard blijven werken en blijven focussen zou volgens Seidl de weg zijn naar verbetering.

Daniel Ricciardo heeft het dit seizoen moeilijk en lijkt het vertrouwen in de MCL36 nog niet helemaal gevonden te hebben. En dat terwijl de goedlachse coureur in het verleden in zijn tijd bij Red Bull bekend stond als de 'meester van het late remmen'. Teamgenoot Lando Norris heeft dit seizoen tot dusver meer dan vier keer zoveel punten gescoord dan Ricciardo. McLaren-teambaas Andreas Seidl laat weten dat hij en het team er alles aan doen om de auto zo comfortabel mogelijk te maken voor Ricciardo, maar dat er bijvoorbeeld in de race in Spanje ook wat problemen in de McLaren-bolide zelf zaten toen de Australiër twaalfde werd. Zo laat hij weten aan de media, waaronder RacingNews365 . "We gingen opzoek naar een verklaring waarom Daniel het zo moeilijk had in die race en we vonden een probleem in de auto. We hebben het probleem begrepen en ervan geleerd."

Seidl: "Gewoon gefocust blijven"

Ricciardo heeft dit seizoen in nog maar één race op zondag punten gescoord en dat was tijdens zijn thuisrace. In Imola sprokkelde de McLaren-coureur ook nog wat puntjes in de sprintrace op de zaterdag, maar al met al zijn het zorgwekkende resultaten als je kijkt naar Norris, die in vijf van de zeven races punten pakte. "Ik denk dat alles gezegd is vanuit Daniel's kant, Zak's kant (de McLaren-CEO, red.) en onze kant. Uiteindelijk moeten we samen gewoon hard blijven werken met maximale inzet, die er van beide kanten is, om de volgende laatste stap te maken. Daar gaat het om", vertelt Seidl, die in Ricciardo blijft geloven. Voor de teambaas is maar één richting om op te gaan met Ricciardo. "De manier waarop we het als team samen met Daniel benaderen, is gewoon gefocust blijven. Hard werken, sessie per sessies en race per race om de progressie waar te maken en het hem zo comfortabel mogelijk maken in de auto en in hetgeen dat hij doet."

Het contract van Ricciardo

Hier en daar wordt afgevraagd of McLaren Ricciardo na dit jaar wel moet behouden, aangezien dit niet het eerste jaar is dat hij ondermaats presteert. Naar verluidt zijn er mogelijkheden voor het team om de Australiër aan het einde van dit seizoen al te ontslaan. Seidl blijft echter standvastig en wil zich concentreren op Ricciardo om het hem zo aangenaam mogelijk te maken in de Mclaren-bolide, ook voor volgend jaar. "Er zijn wat speculaties (vanuit de media en de fans, red.). Maar nee, we hebben het contract voor volgend jaar en onze focus is om het tot een succes te maken."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie